doznajte kakve vas prilike očekuju

Vremenska prognoza za oktobar u BiH: Smiješi li nam se topao početak jeseni ili kiša i hladnoća?

Hronika30.09.19, 15:58h

Vremenska prognoza za oktobar u BiH: Smiješi li nam se topao početak jeseni ili kiša i hladnoća?
Do četvrtka 3. oktobra jutarnje temperature u Bosni kretat će se od 10 do 15, dok na zapadu i sjeveru Bosne kao i na prostoru Hercegovine jutarnje temperature se prognoziraju od 14 do 19

 

Sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost zadržat će se do četvrtka (3. oktobra), od kada se prognozira pogoršanje u vidu obilnijih padavina, posebno na zapadu i jugozapadu Bosne.

 

U periodu od 04. do 15. oktobra očekuju se stabilne vremenske prilke, uz vrlo malu mogućnost za padavine pred kraj prognoznog perioda, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Do četvrtka 3. oktobra jutarnje temperature u Bosni kretat će se od 10 do 15, dok na zapadu i sjeveru Bosne kao i na prostoru Hercegovine jutarnje temperature se prognoziraju od 14 do 19, a najviša dnevna na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine od 23 do 28 °C.

 

Osjetan pad temperatura očekuju se od 03. do 15. oktobra, sa minimalnim vrijednostima u Bosni od 2 do 7, na jugu do 13, uz maksimalne temperature zraka u Bosni od 13 do 18, a u Hercegovini do 23 °C, saopćeno je.

 

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, za prvu polovinu oktobra nisu najavljene sniježne padavine.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!