droga 'došla glave'

Koliko će Buba Corelli morati da plati ako ne želi da završi iza rešetaka?

Hronika27.09.19, 09:42h

Koliko će Buba Corelli morati da plati ako ne želi da završi iza rešetaka?
I dok prosječan građanin ne bi imao ovoliko novca da isplati, te ih od pomenute cifre “boli glava”, ima i onih koji misle da nije fer

 

Poznati reper Amar Hodžić, poznatiji kao Buba Corelli, osuđen je na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, a prije četiri godine zbog ovih optužbi već je bio u pritvoru.Buba ima pravo žalbe u roku od 15 dana, pozvali smo i njegovog advokata Zlatka Ibrišimovića.

 

– Tačno je, ali ta žalba neće biti iskorišćena zato što je zaključen sporazum o priznanju krivice. To je predmet koji je od 2014/2015. godine, to je star predmet – rekao je Bubin advokat, a na pitanje da li će se u izrečenu kaznu uračunati osam mjeseci pritvora, kazao je:

 

– Tako je. To se uračunava u izrečenu kaznu i preostaju ta četiri mjeseca. Prema našem Kivičnom pravu, postoji mogućnost da osobe koje su osuđene do godinu dana isplate kaznu. Ja pretpostavljam da će ta mogućnost biti iskorišćena. Ne znam koliko je tačan iznos. Kod nas je dan 100 maraka, oko 50 evra – rekao je Bubin advokat.

 

A ako pomnožimo četiri mjeseca, odnosno 122 dana sa 100 maraka, dolazimo do sume od 12.200 maraka, odnosno 6.238 eura, koliko će Buba morati da plati ukoliko ne želi da završi iza rešetaka.

 

I dok prosječan građanin ne bi imao ovoliko novca da isplati, te ih od pomenute cifre “boli glava”, ima i onih koji misle da nije fer jer Buba za jedno veče umije da zaradi i više novca od toga koliko iznosi četvoromjesečna zatvorska kazna.

 

Advokat je dodao još i da se nije čuo sa Bubom Corelliem.

 

– Nisam se čuo s njim nekoliko dana. Ne znam koji je njegov komentar i stav o ovoj priči – zaključio je Zlatko Ibrišimović.

 

(Hayat, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!