Održana hitna sjednica

Kadrovska komisija SDP Sarajevo donijela odluku o hitnoj smjeni Envera Zornića

Front26.09.19, 08:01h

Kadrovska komisija SDP Sarajevo donijela odluku o hitnoj smjeni Envera Zornića
U periodu predlaganja kandidata za različite pozicije u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti Kadrovska komisija vršila je intervjue i provjere svih kandidata SDP BiH u Sarajevu, ali u tom procesu niti jedna od navedenih informacija nije bila raspoloživa

 

Kadrovska komisija SDP BiH Sarajevo održala je sinoć hitnu sjednicu povodom dokumenata koji su se pojavili u medijima, a kojim se dokazuje da je Enver Zornić pred Vojnim sudom Republike Bosne i Hercegovine 1993. godine osuđen za krivično djelo ubistva grupe građana nebošnjačke nacionalnosti, odnosno ratnog zločina, saopšteno je iz Kantonalnog odbora SDP BiH.

 

Na sjednicu je pozvan i Enver Zornić ali se nije odazvao pozivu.

 

Na osnovu uvida u dokumente koji su se pojavili u medijima i medijske reakcije Envera Zornića, Kadrovska komisija je donijela jednoglasne zaključke:

 

1. Predstavnicima SDP BiH u vlasti Kantona Sarajevo nalaže se da odmah smijene Envera Zornića sa pozicije direktora KJKP "Toplane".

 

2. Kadrovska komisija traži hitni ispis Envera Zornića iz evidencije članstva.

 

3. Predsjednik i članovi Kadrovske komisije SDP Sarajevo nisu raspolagali predmetnim informacijama, niti su imali uvid u vojnu arhivu, ali zbog težine počinjenog djela smatraju se odgovornim za učinjeni propust i stoga podnose kolektivnu neopozivu ostavku.

 

U periodu predlaganja kandidata za različite pozicije u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti Kadrovska komisija vršila je intervjue i provjere svih kandidata SDP BiH u Sarajevu, ali u tom procesu niti jedna od navedenih informacija nije bila raspoloživa. 

 

Odluke su donošene na osnovu podataka iz životopisa i aktiviteta kandidata u proteklom periodu. Ipak, iako informacije nisu bile dostupne, kadrovska komisija se smatra odgovornom te stoga upućuje najiskrenije izvinjenje članovima porodica žrtava, članovima SDP-a i građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz SDP-a.

 

Smjena će biti pokrenuta odmah danas na sjednici Vlade Kantona Sarajevo, a na inicijativu ministara iz SDP BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!