Predsjednik SDP-a traži demanti ili - isključenje iz partije

Nikšić: Znao sam da je Enver Zornić bio pripadnik Armije BiH, da je bio jedan od komandanata, ali...

Front25.09.19, 17:15h

Nikšić: Znao sam da je Enver Zornić bio pripadnik Armije BiH, da je bio jedan od komandanata, ali...
Znao sam da je Enver Zornić kao i brojni drugi bio pripadnik Armije Bosne i Hercegovine, da je bio i jedan od komandanata, ali za konkretne stvari koje mu se stavljaju na teret nisam znao, izjavio je Nikšić

 

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić, povodom medijskih natpisa da je Enver Zornić, direktor KJKP Toplane Sarajevo i član SDP BiH, optužen za ratne zločine, rekao je kako je oduvijek bilo jasno da SDP BiH ima odnos nulte tolerancije prema osobama osuđenim za ratne zločine.

 

- Nemam nikakve dileme i o tome sam često govorio da svako od nas nosi odgovornost za svoje postupke, ali da kao javne ličnosti moramo voditi računa da čuvajući svoj obraz čuvamo i obraz i ugled SDP-a.

 

Znao sam da je Enver Zornić kao i brojni drugi bio pripadnik Armije Bosne i Hercegovine, da je bio i jedan od komandanata, ali za konkretne stvari koje mu se stavljaju na teret nisam znao.

 

Ukoliko se ovo što je objavljeno pokaže tačnim ovakve osobe ne mogu obnašati nikakve političke funkcije u ime SDP-a BiH, unutar partijskih struktura, niti mogu biti članovi partije. Smatram da principijelnost u politici nema cijenu i za nas u tom smislu ne postoje iznimke. Jednako ćemo se odnositi i prema ovom i nekom drugom sličnom slučaju.

 

Dakle da budem potpuno jasan, ukoliko se informacije objavljene u medijima potvrde kao istinite, zatražit ću od Envera Zornića da podnese ostavku ili njegovu smjenu sa pozicije generalnog direktora Toplana, a Enver Zornić će također biti isključen iz SDP-a BiH.

 

Kao i svakome drugome i Enveru Zorniću treba omogućiti pravo da iznese svoju odbranu, mogućnost da demantira iznesene optužbe i da dokaže svoju nevinost.

 

Do potpunog rasvjetljavanja ovog slučaja on se mora povući s ove pozicije. Ukoliko izostane demantij, njegovo imenovanje će biti ogromna greška svih nas u SDP zbog koje se, u tom slučaju, želim izviniti svim građanima Bosne i Hercegovine, porodicama žrtava i kompletnoj javnosti - navodi Nikšić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!