Od Danisa Tanovića do 'Plesa sa zvijezdama'

Atraktivna hrvatska glumica seli u Sarajevo: Traži stan, ne zna gdje joj je glava... Ćevape neće jesti, jer...

Kultura24.09.19, 10:29h

Atraktivna hrvatska glumica seli u Sarajevo: Traži stan, ne zna gdje joj je glava... Ćevape neće jesti, jer...
Moji su već naviknuli na to da me zbog posla po nekoliko tjedana nema doma, no ovo je sada drugačije, jer selim na duže vrijeme u novi grad i novu državu. No, srećom, nije to daleko pa ćemo se redovito posjećivati, govori mlada glumica

 

- Iskreno, nije mi bilo svejedno uoči izlaska na prijemni ispit za studij glume na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. No sama sebi sam rekla da ne mogu ništa izgubiti. I nisam izgubila, nego sam dobila! Puno sam dobila i ponosna sam što mogu reći da sam primljena na prvu godinu studija glume - ponosno govori Tara Thaller iz Hrvatske, zvijezda serijala ‘Uspjeh’, koju televizijska publika u regionu zna i po rolama u serijama ‘Čuvar dvorca’ i ‘Pogrešan čovjek’, te nastupima u HRT-ovom showu ‘Zvijezde pjevaju’ u kojem je proljetos pobijedila u paru s Dinom Jelusićem.

 

Pokušaji

 

Tara je prije dvije godine pokušala upisati Dramsku akademiju u Zagrebu, no kako tada nije prošla, počela se baviti glumačkim poslom. Zbog čega ove godine opet nije okušala sreću u Zagrebu?

 

- Dugo sam vagala tu odluku, a vaganje je toliko potrajalo da su prošli svi rokovi.

 

No, tokom boravka u Sarajevu na Sarajevo Film Festivalu družila sam se s ljudima koji su mi ishvalili sarajevsku Akademiju pa sam odlučila pokušati tamo - govori Tara, koja je svoje pratitelje na društvenim mrežama nasmijala objavom: ‘Prošli pa pošli na provaliju’, koju je postavila uz fotografiju provalije nedaleko Sarajeva, grada u koji se će uskoro preseliti.

 

Po etapama

 

- Sarajevo mi se jako dopada, već sam imala priliku više puta tu boraviti. No, trenutno sam u potrazi za stanom u kojem ću živjeti, najvjerovatnije s cimericom, mojom novom kolegicom na studiju glume - govori 21-godišnja Zagrepčanka koja je za prijemni na Akademiji pripremila dio iz ‘Antigone’, ‘Sjaja u travi’ i ‘Pjesmu mlade djevojke’ Slavka Mihalića.

 

- Sve je dobro prošlo, a sada sam u gužvi jer se u svega nekoliko dana moram preseliti u novi grad. Doslovno ne znam gdje mi je glava - priznaje Tara, potvrđujući tako da je selidba s pravom svrstana među događaje i promjene koji izazivaju najvišu razinu stresa.

 

- Selit ću se vjerovatno u nekoliko etapa. Za prvu ruku, iz Zagreba ću u Sarajevo donijeti odjeću i obuću i to jesensku.

 

Što se namještaja tiče, srećom, cimerica i ja s tim nećemo imati problema jer tražimo već namješten stan.

 

Što se kvarta tiče, uvjet nam je da se nalazi blizu Akademije scenskih umjetnosti - kaže Tara, koja se jako veseli svemu što je čeka kao studenticu.

 

zona-photo-wall-201

 

Zabrana

 

- Teško mi je sada izdvojiti nešto posebno, jer me raduje baš sve što me čeka na Akademiji. Željna sam stjecanja novih znanja, a nestrpljivo čekam predavanja kod profesora Ermina Brave, docenta na predmetu Gluma na Akademiji - priča Tara o svom budućem profesoru, jednom od najnagrađivanijih glumaca u BiH, koji je igrao u filmovima ‘Remake’, ‘Grbavica’, ‘Na putu’, ‘U zemlji krvi i meda’... kao i u brojnim teatarskim predstavama.

 

No samu Taru, koja je ovo ljeto otputovala u New York kako bi snimila švicarski film ‘Hungry Saints’, neko vrijeme nećemo moći vidjeti u novim ulogama. Naime, kako bi se mogla posvetiti studiranju, Tara će moguće poslovne obveze ostaviti sa strane.

 

- Prve dvije godine dok sam na Akademiji imam zabranu snimanja, ali postoji opcija zamrzavanja godine ako mi se baš dogodi ponuda koja se ne odbija - napominje Tara, koja će biti među rijetkima koji tokom boravka u Sarajevu neće kušati čuvene sarajevske ćevape.

 

- Vegetarijanka sam već petnaest godina, kao i moja mama, moje sestre i brat. Meso sam prestala jesti kad mi je bilo šest godina, jer sam u to vrijeme gledala film ‘Charlotteina mreža’ koji priča o prijateljstvu djevojčice i praščića. S vremenom sam, baš kao i svi moji, shvatila da mi vegetarijanska prehrana najviše odgovara. U Sarajevu sigurno neću gladovati, to bi bilo nemoguće kraj svih onih krasnih pita, izvrsnih zeljanica i fenomenalnih sirnica - kaže Tara koja je izuzetno vezana uz svoju porodicu.  

 

- Moji su već naviknuli na to da me zbog posla po nekoliko tjedana nema doma, no ovo je sada drugačije, jer selim na duže vrijeme u novi grad i novu državu. No, srećom, nije to daleko pa ćemo se redovito posjećivati - govori mlada glumica.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još