Nova linija aviokompanije FlyBosnia

Nakon 12 godina uveden direktni let od Sarajeva do ove evropske metropole

Biznis Klub19.09.19, 18:01h

Nakon 12 godina uveden direktni let od Sarajeva do ove evropske metropole
Direktor kompanije FlyBosnia Tarik Bilalbegović rekao je da će avion na toj liniji saobraćati utorkom, subotom i nedjeljom

 


Aviokompanija FlyBosnia današnjim je letom povezala Sarajevo i London, što predstavlja prvu zračnu vezu između ta dva grada nakon 12 godina.

 

Direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković izjavio je da uspostavljanjem te linije Aerodrom nastavlja korporativni rast na svim poljima, što doprinosi jačanju ekonomske slike zemlje i razvoju turističkih potencijala.

 

Direktor kompanije FlyBosnia Tarik Bilalbegović rekao je da će avion na toj liniji saobraćati utorkom, subotom i nedjeljom.

 

- Radimo na povezivanju Sarajeva s glavnim evropskim gradovima, London je bio naš prvi izazov a slijede direktne linije za Rim i Pariz u oktobru, odnosno novembru - dodao je Bilalbegović.

 

Naglasio je da nakon toga planiraju uspostaviti letove za Moskvu, Barselonu i Milano.

 

Na promotivnom letu bio je i ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field koji je istakao da dvije zemlje jačaju veze na polju turizma, kulture, kao i među ljudima i među kompanijama.

 

- Ova direktna linija između Sarajeva i Londona posebno će doprinijeti jačanju tih veza - naveo je Field.

 

FlyBosnia je današnjim letom dovela oko stotinu predstavnika medija i turističkog sektora iz Velike Britanije koji će u BiH boraviti narednih nekoliko dana. 

 

(FENA/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!