Ifet Feraget, advokat Davora Dragičevića

Lepir potvrdio da su u slučaju David Dragičević napravljeni ogromni propusti, predmet treba preuzeti Tužilaštvo BiH

Front17.09.19, 16:31h

Lepir potvrdio da su u slučaju David Dragičević napravljeni ogromni propusti, predmet treba preuzeti Tužilaštvo BiH
Feraget zahtjev za istragu na nivou BiH temelji na tome da predmet "Dragičević" treba da vodi nepristrasno tužilaštvo, a da to nije više banjalučko

 

Ifet Feraget, advokat Davora Dragičevića, najavio je danas da bi predmet u slučaju stradanja Davida Dragičevića (21) trebalo da bude predat u nadležnost Tužilaštva BiH.

 

Nakon sastanka u Banjoj Luci s glavnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Želimirom Lepirom i postupajućim tužiocem u ovom predmetu Daliborom Vrećom, Feraget je rekao da je Lepir najavio da nije protiv prebacivanja predmeta na bh. pravosuđe.

 

Istakao je i da će sutra o tome razgovarati i sa glavnom tužiteljicom Tužilaštva BiH Gordanom Tadić.

 

-Rekao sam glavnom tužiocu da i dalje smatram da ova istraga koju vode nije odgovarajuća. Mislim da me on pravilno shvatio –rekao je Feraget novinarima u Banjoj Luci.

 

Tvrdi i da je Lepir danas potvrdio da su učinjeni ogromni propusti, posebno u početnoj fazi, u predmeti "Dragičević“.

 

Feraget zahtjev za istragu na nivou BiH temelji na tome da predmet "Dragičević" treba da vodi nepristrasno tužilaštvo, a da to nije više banjalučko.

 

-Moj prijedlog će biti da Tužilaštvo BiH pokrene inicijativu i traži saglasnost glavnog tužioca - rekao je Feraget.

 

Tvrdi i da okolnosti ovog slučaja, a koje proizilaze iz dokaza, ukazuju na moguću "povezanost pripadnika MUP-a RS sa ubistvom Dragičevića".

 

Izlazak Lepira iz zgrade banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva pratili su zvižduci i negodovanja članova grupe "Pravda za Davida“ koji su ga pozvali da podnese ostavku.

 

(FENA/md)

 

 Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!