Sutra sastanak Glavnog odbora SNSD-a

Dodikov odgovor na Deklaraciju SDA: Ovaj put ćemo biti malo pametniji

Front17.09.19, 11:01h

Dodikov odgovor na Deklaraciju SDA: Ovaj put ćemo biti malo pametniji
On je ocijenio da je "jednako opasno nepravno postupanje visokog predstavnika, kao i stavovi SDA"

 

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će SNSD sutra održati sastanak Glavnog odbora stranke da bi se pripremio "kvalitetan odgovor" na Deklaraciju SDA.

 

"Suština odgovora koji ćemo predložiti Narodnoj skupštini Republike Srpske, koju ćemo na bazi toga i zakazati, biće upravo afirmacija stavova i mjera koje ćemo predočiti Glavnom odboru", rekao je za RTS Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.


On je ocijenio da je "jednako opasno nepravno postupanje visokog predstavnika, kao i stavovi SDA".

 

Navodeći da su se svi iz međunarodne zajednice "povukli i nešto čekaju", Dodik je rekao da je očigledno da bi se sva oštrica međunarodne zajednice svalila na bh. entitet Republika Srpska ukoliko bi ona sada izašla sa čvrstim stavom.

 

"U tom pogledu ćemo biti malo pametniji, nego ranije...Imamo koncipiran odgovor koji je veoma jasan", istakao je Dodik.

 

Kongres SDA usvojio je Programsku deklaraciju u kojoj se navodi da je primarni i dugoročni cilj ove stranke usvajanje ustava kojim bi BiH bila definisana kao demokratska, regionalizovana, pravna i socijalna država pod nazivom "Republika BiH", sa tri nivoa vlasti - državnim, regionalnim i lokalnim.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 78

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još