NIJE BILO PRIMJEDBI NA RAD. ALI...

Direktor Psihijatrijske bolnice KS podnio ostavku: 'Neću da me smijene... Rekli su mi da to mjesto sada pripada Narodu i pravdi'

Front16.09.19, 10:47h

Direktor Psihijatrijske bolnice KS podnio ostavku: 'Neću da me smijene... Rekli su mi da to mjesto sada pripada Narodu i pravdi'
- Oni su planirali moju smjenu. Ja ne želim da dozvolim da me neko smjenjuje i odlučio sam da podnesem ostavku na mjesto direktora - kaže Muhamed Ahmić

 

 


Muhamed Ahmić podnio je ostavku na mjesto direktora Psihijatrijeske bolnice Kantona Sarajevo, poznata kao Jagomir, jer je bolnica "pripala" Narodu i pravdi, a što nam je potvrdio i sam Ahmić.

 


On za Faktor kaže kako nije želio dozvoliti da bude smijenjen.


- Tačno je da sam podnio ostavku. Osnovni razlog je što je naša bolnica "pripala" Narodu i pravdi, jer su oni planirali moju smjenu. Ja ne želim da dozvolim da me neko smjenjuje i odlučio sam da podnesem ostavku na mjesto direktora. Nakon što sam saznao da je bolnica "pripala" Narodu i pravdi, išao sam poslije izvjesnog vremena da to provjerim i da vidim šta planiraju. Prvo sam razgovarao sa Elvedinom Okerićem, potom sam imao razgovor u sedmom mjesecu sa Elmedinom Konakovićem i Elvedinom Okerićem - priča Ahmić za Faktor.


Dodaje da su u tom razgovoru Okerić i Konaković kazali da je njegovo mjesto pripalo Narodu i pravdi.


- Rekli su mi da oni nemaju nikakvih primjedbi na moj rad, ali da je to mjesto pripalo nekoj njihovoj općinskoj organizaciji, valjda Vogošći. Ja sam rekao da neću dozvoliti da budem smijenjen jer su naravno zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo stvorili formalno-pravne uvjete za moju smjenu neusvajanjem izvještaja o radu javnih zdravstvenih ustanova. Mislim da to nije uredu - kazao nam je Ahmić i dodao:


- Ja nemam namjeru da se tužakam, mogao sam da pokrenem sudski spor i to bi bilo da tužakam svoju ustanovu, jer vi ne možete tužiti te koji vas smjenjuju, morate tužiti bolnicu, a ja to ne želim. Smatram da sam dobro radio svoj posao, u suštini većina mojih kolega koji su bili menadžeri su smijenjeni. Ne želim da analiziram društveno-političke prilike u KS. Ja sam uposlenik Psihijatrijske bolnice Kantona Sarajevo, ostajem ovdje raditi kao ljekar - rekao je Ahmić za Faktor.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!