Osude iz manjeg entiteta

Branislav Borenović: SDA se trajno isključuje iz potencijalnih koalicija sa strankama iz RS-a

Front15.09.19, 10:14h

Branislav Borenović: SDA se trajno isključuje iz potencijalnih koalicija sa strankama iz RS-a
Sadržaj ovog dokumenta naišao je na brojne osude i negodovanja političkih predstavnika iz RS-a

 

Predsjednik PDP-a i poslanik ove stranke u Parlamentu BiH Branislav Borenović uputio je oštre kritike na račun Deklaracije koju je SDA usvojila na jučerašnjem 7. Kongresu.

 

"Sa ovom Deklaracijom, potpuno neprihvatljivom i krajnje kontroverznom, SDA sebe TRAJNO ISKLJUČUJE iz potencijalnih koalicija sa svakom partijom/strankom iz Republike Srpske koja drži do Dejtonskog sporazuma i koja poštuje ustavno uređenja ove zemlje", napisao je Borenović na svom Twitter nalogu.

 

Podsjećamo, SDA juče je usvojila Programsku deklaraciju, u kojoj se, između ostalog, navodi da je primarni i dugoročni cilj ove stranke usvajanje ustava kojim bi BiH bila definisana kao demokratska, regionalizovana, pravna i socijalna država pod nazivom "Republika BiH", sa tri nivoa vlasti - državnim, regionalnim i lokalnim, kao i afirmacija bosanstva kao zajedničkog identiteta svih građana BiH.

 

Sadržaj ovog dokumenta naišao je na brojne osude i negodovanja političkih predstavnika iz RS-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još