Stravična nesreća

Tragedija u Beogradu: Poginuo srpski reper Gru!

Hronika09.09.19, 17:13h

Tragedija u Beogradu: Poginuo srpski reper Gru!
Hitna pomoć je stigla na mjesto događaja, a ljekari su konstatovali smrt

 

Poznati srbijanski reper Dalibor Andonov, poznatiji pod umjetničkim imenom Gru, poginuo je u ponedjeljak kod Nautičkog kluba "Zemun" nakon što je tijekom vožnje 'kitea' pao u vodu. 

 

Andonov je tragično nastradao oko 15.30 sati, a iz vode su ga izvukli prijatelji. Hitna pomoć je stigla na mjesto događaja, a liječnici su konstatirali smrt, prenosi B92. 

 

Dalibor Andonov je rođen u Dimitrovgradu 8. marta 1973. godine. U Beogradu je završio Srednju mašinsku školu, i studirao na Višoj poslovnoj školi. 

 

Nakon što je 1995. godine izdao jedan od prvih rep album u Srbiji, pod nazivom "Da li imaš pravo", Gru je 1996. izdao komercijalno najuspješniji rep album u Srbiji ikada "Gru2", postavši predvodnik stare škole domaćeg repa koju su činili C-Ya, Who Is The Best, Rhytm Attack, Monteniggers. 

 

Na njemu su se našli veliki hitovi "5-ak", "Biću tu", "Srce" i emotivna pjesma "Dosta mi je svega", a sam album je uspostavio dobar balans između komercijalnog i andergraund repa. 

 

Posljednji album "The Ultimate Collection" izdao je 2009. godine, nakon čega i nekoliko singlova. 

 

Iza sebe je ostavio ženu i dvoje djece.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!