obustavljen saobraćaj

Traju pripreme za prvu BH. Povorku ponosa: Na snazi izuzetno jake sigurnosne mjere

Hronika08.09.19, 09:55h

Traju pripreme za prvu BH. Povorku ponosa: Na snazi izuzetno jake sigurnosne mjere
Kako je ranije najavljeno, prva bh. povorka ponosa planirana ja za danas od 12.00 do 14.00 sati, a sudionici povorke će se kretati od „Vječne vatre“ u Titovoj ulici do Trga Bosne i Hercegovine na Marijin Dvoru

 

Pod sloganom „Ima izaći“ danas će u Sarajevu biti održana povorka ponosa.

 

Kako je ranije najavljeno, prva bh. povorka ponosa planirana ja za danas od 12.00 do 14.00 sati, a sudionici povorke će se kretati od „Vječne vatre“ u Titovoj ulici do Trga Bosne i Hercegovine na Marijin Dvoru. 

 

Na ulicama glavnog grada BiH od ranih jutarnjih sati prisutne su jake policijske snage, angažirane na osiguranju spomenutog skupa, a kretanje komunikacijama koje gravitiraju maršruti kretanja povorke je ograničeno.

 

Uz iznimno stroge sigurnosne mjere, aktuelna je obustava saobraćaja u ulicama Maršala Tita i Vrbanja.

 

Naime, danas od 08.00 do 14.00 sati obustavljen je saobraćaj u ulicama Maršala Tita i Vrbanja, kao i u zoni raskrsnice „Marijin dvor“ koja obuhvata ulice M. Tita, Fra-Anđela Zvizdovića, Zmaja od Bosne i Vrbanja-Hiseta.

 

Zbog održavanja skupa, za danas je od 10.00 do 11.30 sati najavljena obustava saobraćaja u ulici Alipašina (od raskrsnice sa ulicom Jukićeva do raskrsnice sa ulicom Sutjeska).

(FENA/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook