Zastupnik u Skupštini KS za N1

Zvonko Marić o 'tajnom' sastanku s Fortom i Konakovićem: I prije je bilo burno!

Front06.09.19, 09:32h

Zvonko Marić o 'tajnom' sastanku s Fortom i Konakovićem: I prije je bilo burno!
On je ispričao detalje sastanka s liderima Vlade u Kantonu Sarajevu, a kojeg su u javnosti ocijenili kao ''buran''

 

Zvonko Marić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, govorio je danas za N1 o važnosti izgradnje Prve transverzale za grad Sarajevo istakavši da se radi o projektu koje su sve kantonalne vlade dosad stavljale na listu prioriteta.

 

On je ispričao detalje sastanka s liderima Vlade u Kantonu Sarajevu, a kojeg su u javnosti ocijenili kao ''buran''. I Marić se zapitao zašto bi se takav sastanak treba kriti.

 

Na sastanku su, podsjećamo, osim Marića prisustvovali premijer Edin Forto, predsjedavajući Skupštine KS Dino Konaković i ministar saobraćaja Adnan Šteta.

 

''Bilo je burno i prije tog sastanka, morali smo pokrenuti inivijativu jer smo vidjeli da je i ova građevinska sezona izgubljena. Pitao sam u kojoj je to fazi i što niko ne radi. Shvatio sam da postoje određeni kočničari. Moram kazati da je jasno vidljivo i da sam na neki način shvatio da s mora energičnije djelovati. Zašto bi se krio takav sastanak, raspravljali smo i red je bio da se suočimo ko je protiv izgradnje Prve transverzale. Ispostavilo se da ima i novaca. Puno se govori o tome da li je šestorka stabilna, moram da kažem opstojnost šestorke zavisi od toga da li ona čini ili ne čini. Mi nismo u SBB-u opterećeni koalicijom'', rekao je Marić u razgovoru s Daliborom Mrdićem.

 

Koji su razlozi?

 

''To su politikanski razlozi. Smatramo da se ne treba osvrtati na lokalne izbore. Ovo vrijeme koje mi trošimo ne radeći ono što je u interesu građana zaista je nedopustivo. Da ne bih sada pojedinačno govorio ko su subjekti i pojedinci koji koče, da ne bismo mi bili rušitelji, ja ću ovaj put da ne kažem imena da sačuvam mir'', ispričao je gost N1.

 

Marić je za N1 govorio i o ostalim aktuelnim temama na domaćoj političkoj pozornici, a uskoro donosimo video kompletnog razgovora.

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!