Sve spremno za 8. septembar

Organizatori Bh. povorke ponosa dali sigurnosne upute: Šta nikako ne smijete nositi sa sobom...

Hronika02.09.19, 17:21h

Organizatori Bh. povorke ponosa dali sigurnosne upute: Šta nikako ne smijete nositi sa sobom...
Molimo da ne nosite flaše s pićem, makaze, pribor za nokte, dezodorans, biber sprej ili neko drugo sredstvo za samoodbranu, navode u saopćenju

 


Organizatori 1. povorke ponosa su na svojoj zvaničnoj stranici danas objavili sigurnosne upute za sve učesnike parade.

 

Kako je već navedeno, povorka će biti održana 8. septembra 2019. u Sarajevu, s početkom u 12 sati. U osigurani prostor povorke će učesnici moći ući samo na jedan ulaz, iz ulice Kulovića, te moraju proći sigurnosnu kontrolu. U povorku se neće moći uključiti naknadno na nekom drugom mjestu.

 

– Na ulazu će vas dočekati redari. Sve osobe koje budu ulazile u osigurani prostor povorke će biti pregledane od službenih lica da bi se spriječili eventualni pokušaji unošenja bilo kojeg sredstva ili predmeta koji mogu ugroziti sigurnost učesnika i učesnica. Radi što brže i efikasnije sigurnosne kontrole, molimo vas da dođete što ranije te da sa sobom nosite što manje ličnih stvari. Molimo da ne nosite flaše s pićem, makaze, pribor za nokte, dezodorans, biber sprej ili neko drugo sredstvo za samoodbranu – navode u saopćenju.

 

Preporučuju učesnicima da do ulaska u osiguranu zonu ne nose nikakva prepoznatljiva LGBTI obilježja te da ih eventualno spakuju u ruksak ili neprozirnu kesu do ulaska u povorku.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook