FOTO I VIDEO/ VIDIKOVAC, APARTMANI, BALON HALE...

Niče veliki poslovno-sportski centar iznad Sarajeva: Evo kako će izgledati novi luksuzni kompleks na Bjelašnici

Biznis Klub31.08.19, 11:55h

Niče veliki poslovno-sportski centar iznad Sarajeva: Evo kako će izgledati novi luksuzni kompleks na Bjelašnici
U Općini Trnovo, koja zajedno sa Vladom KS realiziraju ovaj projekt, uvjereni su da će najbolji domaći, regionalni evropski klubovi dolaziti da treniraju ovdje, te će se i na taj način proširiti turistička ponuda. Uvjereni su kako će "Poslovno-sportskog centra Trnovo" ubrzo biti jedan od glavnih sportsko - rekreacionih centara u ovom dijelu Evrope

 


Gradnjom putne infrastrukture ovih dana su počele intenzivne aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje "Poslovno-sportskog centra Trnovo" na Bjelašnici, jednog od najmodernijih u Bosni i Hercegovini.


U duhu dobre saradnje Vlade Kantona Sarajevo i Općine Trnovo, koji su prošle godine potpisali i sporazume o sufinansiranju, s desne strane na ulazu u zonu Babinog Dola, bit će izgrađen centar na površini od  11,21 hektara, na nadmorskoj visini od blizu 1.300 metara, saopšteno je iz Press centra ua promociju olimpijskih planina.

 

psc-trnovo-3


U sjevernom dijelu kompleksa gradit će se nogometni teren dimenzija 80×120 metara, koji će biti pokriven prirodnom travom, te tribina od 1.000 sjedećih mjesta s istočne strane. Iza nje smještene će biti svlačionice i sanitarni čvorovi, kao i servis za posjetioce.


U produžetku terena, prema južnoj strani, planirana je izgradnja Balon hale s vještačkom travom, koji će biti pokriven balonom u zimskim mjesecima i imat će grijanje. 


Također, na navedenoj lokaciji bit će napravljen i pomoćni nogometni teren, koji će, također, biti pokriven prirodnom travom. Uz to će se nalaziti po jedno igralište za mali nogomet, rukomet, košarku i odbojku, koje će se moći koristiti i zimi.

 

psc-trnovo-5


U Općini Trnovo, koja zajedno sa Vladom KS realiziraju ovaj projekt, uvjereni su da će najbolji domaći, regionalni evropski klubovi dolaziti da treniraju ovdje, te će se i na taj način proširiti turistička ponuda. Uvjereni su kako će "Poslovno-sportskog centra Trnovo" ubrzo biti jedan od glavnih sportsko - rekreacionih centara u ovom dijelu Evrope.


Nukleus poslovno-sportskog centra čini sportska dvorana s holom i poslovnim centrom. Ona će se nalaziti u južnom dijelu, u kontaktnoj zoni s Babinim Dolom, uz poslovne objekte.


Dvorana će imati 500 mjesta za gledaoce i prateće sadržaje, dok će kapacitet hotela biti 90 ležajeva. Hotel će imati i prostorije za sastanke, polivalentnu dvoranu za konferencije, prostor za odmor i zabavu, bazen, fitness i spa, teretanu, saunu, kuglanu, te priručnu ambulantu i apoteku. Hotel će biti povezan sa sportskom dvoranom.


Tu je i Poslovni centar, koji u funkcionalnom smislu predstavlja zaseban objekt, te je povezan s hotelom.

 

psc-trnovo-1


Na najvišem uzvišenju na prostoru na kojem će biti izgrađen centar predviđen je restoran – vidikovac, kao i devet objekata smještajnih kapaciteta – apartmana. 


Da bi se ovaj generacijski cilj ostvario neophodno je stvoriti uvjete za investiranje, a u Trnovu očekuju podršku viših nivoa vlasti.


Planine Bjelašnica i Igman bi trebale da budu atraktivne posjetiteljima tokom cijele godine, a Sarajevo zaslužuje ovu investicionu šansu. Realizacija kompletnog projekta bi nesumnjivo dodatno osigurala da cijeli Kanton Sarajevo postane moderna turistička destinacija, smatraju u Općini Trnovo. 

 

psc-trnovo4


Okvirni plan sa završetak projekta je dvije i pol godine, a procijenjena vrijednost projekta je 16,9 miliona KM, navodi se u saopštenju Press centra ua promociju olimpijskih planina.

 

A evo i kako će izgledati...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još