FOTO/ BIT ĆE TO I NAJVEĆI TRG NA PODRUČJU KANTONA

Uskoro gotova prva javna garaža u centru Sarajeva: Dvije etaže, 155 parking mjesta... A evo šta će biti besplatno...

Hronika31.08.19, 09:30h

- Izgradnjom garaže neće biti riješen samo problem saobraćaja u mirovanju, već će istovremeno biti izgrađen i višenamjenski trg koji će svojom površinom biti najveći na području tog kantona - kazao je načelnik Hadžibajrić

 

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić najavio je da će prva javna podzemna garaža u Kantonu Sarajevo, koja se nalazi preko puta Vijećnice i koja će djelimično riješiti problem nedostatka parking prostora u tom dijelu grada, biti završena do sredine novembra, a možda i prije. 


- Izgradnjom garaže neće biti riješen samo problem saobraćaja u mirovanju, već će istovremeno biti izgrađen i višenamjenski trg koji će svojom površinom biti najveći na području tog kantona - kazao je načelnik za Fenu. 


Trg će imati višestruku namjenu za različite manifestacije tokom cijele godine, na sceni koja će biti fiksirana, zatim zelene površine, klupe te dječje igralište. 


Garaža će imati na dvije etaže 155 parking mjesta, a zahvaljujući saradnji s kompanijom Porsche BiH imat će i punionicu za električne automobile. Punjenje vozila će biti besplatno, a sve troškove opremanja punionice snosit će Porsche. 


Naglasio je da se i ostali mnogobroji projekti Općine Stari Grad odvijaju prema planiranim aktivnostima te da će, između ostalog, fiskulturna sala u Osnovnoj školi "Edhem Mulabdić" biti završena ovog vikenda, a da će rekonstrukcija Doma zdravlja također biti završena uskoro.


(FENA/ad/Foto: FENA)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još