ČESTITKA HUSEINA EF. KAVAZOVIĆA

Večeras sa akšam-namazom nastupa nova 1441. hidžretska godina, reis poručuje: Život na ovom svijetu satkan je od kušnji...

Hronika30.08.19, 09:12h

Večeras sa akšam-namazom nastupa nova 1441. hidžretska godina, reis poručuje: Život na ovom svijetu satkan je od kušnji...
Čovjek je, dodao je reisu-l-ulema, u stalnoj hidžri od rođenja, od prvih koraka koje napravi, preko doma kojeg napusti, pa sve dok ne prođe kroz vrata vječnosti i vrati se u svoj prvobitni dom za koji je i stvoren

 

Po Takvimu Rijaseta Islamske zajednice u BiH u petak, 30. augusta sa akšam-namazom nastupa nova 1441. hidžretska godina. Prvi dan nove hidžretske godine je u subotu 31. augusta 2019. godine, to jeste 1. muharrema 1441. hidžretske godine.

 

Ovim povodom reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je muslimanima novogodišnju čestitku. 

 

- Ovih dana kada se prisjećamo hidžre posljednjeg Božijeg poslanika i prvih muslimana iz Meke u Medinu još jednom se podsjećamo da je život na ovom svijetu satkan od kušnji i naše spremnosti da na njih odgovorimo kao muslimani i muslimanke - istakao je. 

 

Čovjek je, dodao je reisu-l-ulema, u stalnoj hidžri od rođenja, od prvih koraka koje napravi, preko doma kojeg napusti, pa sve dok ne prođe kroz vrata vječnosti i vrati se u svoj prvobitni dom za koji je i stvoren.

 

- Zato smo mi kao ljudi u neprestanom kretanju. Ali da bi naš hod i naše kretanje bilo hidžrom ono mora biti iz lošijega ka boljem, od zla ka dobru, od grijeha ka Božijem zadovoljstvu, od nepravde ka pravdi, od neslobode ka slobodi - kazao je reisu-l-ulema Kavazović u čestitki, javlja Mina. 

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!