Obilježavanje i prigodna akademija u Istočnom Sarajevu

U RS-u 9. septembar 'dan sjećanja na žrtve NATO bombardovanja i agresije na RS'

Front26.08.19, 16:27h

U RS-u 9. septembar 'dan sjećanja na žrtve NATO bombardovanja i agresije na RS'
Na sastanku je podržan prijedlog da Grad Istočno Sarajevo pokrene inicijativu za podizanje spomen-obilježja u znak sjećanja na, kako je rečeno, žrtve stradale u NATO bombardovanju i agresiji

 

U Republici Srpskoj (RS) 9. septembar bit će obilježen kao "dan sjećanja na žrtve NATO bombardovanja i agresije na RS".

 

- Tog datuma su usljed djelovanja NATO snaga 1995. godine stradali sestra i Galnac, Radmila i Radenko i oni su jedne od prvih žrtava - rečeno je u Istočnom Sarajevu na sastanku pododbora za obilježavanje tog događaja.

 

Pomoćnik entitetskog ministra rada i boračko-invalidske zaštite Radomir Graonić rekao je da će obilježavanje biti u Istočnoj Ilidži i Istočnom Novom Sarajevu, gdje će biti održana prigodna akademija, a bit će postavljani i bilbordi kako bi javnost bila informisana o tom događaju.

 

Na sastanku je podržan prijedlog da Grad Istočno Sarajevo pokrene inicijativu za podizanje spomen-obilježja u znak sjećanja na, kako je rečeno, žrtve stradale u NATO bombardovanju i agresiji.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još