Javila se na oglas za posao čuvanja djeteta

18-godišnjakinju iz BiH par iz Splita teško izrabljivao: Prijetili joj smrću, oduzeli pasoš, nigdje nije smjela sama...

Hronika26.08.19, 11:20h

18-godišnjakinju iz BiH par iz Splita teško izrabljivao: Prijetili joj smrću, oduzeli pasoš, nigdje nije smjela sama...
Sve je bilo popraćeno i prijetnjama smrću od strane 29-godišnjaka

 

U I. Policijskoj postaji Split je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana u dobi od 29 i 30 godina, osumnjičenih za počinjenje kaznenog djela trgovanja ljudima, na štetu 18-godišnje državljanke Bosne i Hercegovine, objavila je policija.

 

Oštećena se 12. srpnja javila na oglas za čuvanje djeteta i došla u Republiku Hrvatsku u dogovoru s 29-godišnjakom i 30-godišnjakinjom, koje se sumnjiči da su joj tom prilikom uzeli i zadržali putovnicu, koju su joj odbijali vratiti, nakon čega su je, pored dogovorenog posla čuvanja djeteta, iskorištavali i za druge poslove, a za obavljeni rad nije bila plaćena te se nije mogla slobodno kretati bez njihove pratnje, a navedeno je sve bilo popraćeno i prijetnjama smrću od strane 29-godišnjaka. 

 

23. kolovoza je uspjela pobjeći iz stana i pozvati policiju. Pružena joj je liječnička pomoć te je utvrđeno da nije ozlijeđena.

 

29-godišnjak i 30-godišnjakinja su, uz kaznenu prijavu podnesenu nadležnom Državnom odvjetništvu, dovedeni pritvorskom nadzorniku.

 

(Index, Foto: Ilustracija/ DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!