Nesvakidašnji slučaj u Senti

Izdao je vrtlar: Srbijanka mu platila da joj ubije muža biznismena, on je prijavio policiji

Hronika17.08.19, 10:11h

Izdao je vrtlar: Srbijanka mu platila da joj ubije muža biznismena, on je prijavio policiji
Ona je osmislila plan prema kojem je trebalo da ostavi otključana vrata kuće kako bi vrtlar u toku noći ušao i ubio njenog supruga, a nju pretukao i izvršio premetačinu u njihovom domu

 

Viši sud u Subotici odredio je jednomjesečni pritvor Tatjani B. (48) iz Sente nakon što je u četvrtak uhapšena prilikom predaje novca čovjeku kojeg je angažirala da ubije njenog supruga Zorana B. (49), prenose mediji u regionu. 

 

Tatjana je navodno, čovjeku koji je održavao dvorište na njenom porodičnom imanju, kosio travu i čistio, nudila 1.600 eura da ubije njenog supruga Zorana, inače biznismena iz Sente, piše Blic

 

Ona je osmislila plan prema kojem je trebalo da ostavi otključana vrata kuće kako bi vrtlar u toku noći ušao i ubio njenog supruga, a nju pretukao i izvršio premetačinu u njihovom domu, navodi policija. 

 

Čovjeku koji je trebalo da ubije Zorana Tatjana je dala 1.000 eura, a uhapšena je prilikom predaje još 80 eura za pomagača.

 

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu Tatjana B. je negirala krivično djelo podstrekivanje teškog ubistva, a pritvor joj je određen po više osnova zbog utjecaja na svjedoke, uznemirenja javnosti i bojazni da će dovršiti krivično djelo. 

 

Pakleni plan policiji je otkrio upravo potencijalni ubica kada je Tatjana počela vršiti pritisak da požuri s realizacijom jer je rok koji je ona predvidjela već bio prošao, piše ''Blic''. 

 

Špekulira se da se Tatjana na ovaj potez odlučila zbog ljubomore, međutim, činjenice pokazuju drugačije.

 

- Istraga se provodi, ali još ne može da se kaže šta je motiv. Osumnjičena negira sve, a kako za sada stoje stvari, poznavala je majku čovjeka koji je trebalo da ubije njenog supruga. Dalje, par jeste živio zajedno, ali su formalno bili razvedeni. Dakle, ne zakonski, već su samo dijelili isti krov zajedno s djecom. Imaju ih troje – naveo je izvor blizak istrazi.

 

Tatjan i Zoran u Senti važe za ugledan bračni par, a komšije iz ulice kažu da su se uvijek uljudno pozdravljali i da su ih upoznali kao dobre ljude. Svi su šokirani onim što se dogodilo. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!