Legalno ili ne?

Evo koliko morate 'iskeširati' ako želite lako pamtljiv broj BH Telecoma

Biznis Klub17.08.19, 09:46h

Evo koliko morate 'iskeširati' ako želite lako pamtljiv broj BH Telecoma
Poređenja radi, cijena jednog broja na šalteru BH Telecoma košta pet KM, bez obira da li broj bio teže ili laše pamtljiv

 

Prodaja lako pamtljivih ili ‘zlatnih brojeva’ BH Telecoma postala je unosan biznis, pa se tako na internet oglasniku olx.ba pojavljuje više desetina takvih brojeva, koji se prodaju za velike sume novca, piše Patria

 

Prema opisu profila ‘Jurgen’, cijena paketa sa ‘zlatnim brojevima’ kreću se od 30 do 845 KM. Primjerice, broj 062 85 85 85 košta 485 KM. Najskuplji broj na tom profilu je 062 44 44 45 i košta 845 KM. Kao lokacija prodavača navodi se Ilidža.

 

Na drugom profilu ‘Ivo1111’, za čiju lokaciju prodavca je naveden Široki Brijeg, prodaje se 700 brojeva. Taj profil navodi da “svake sedmice ima nove brojeve i da je cijena po dogovoru”.


Poređenja radi, cijena jednog broja na šalteru BH Telecoma košta pet KM, bez obira da li broj bio teže ili laše pamtljiv.

 

Iz BH Telecoma ističu da je “prodaja lako pamtljivih brojeva na kupoprodajnoj mreži olx.ba aktivnost koja se odvija neovisno od BH Telecoma”.

 

“Prema našim informacijama, riječ je o brojevima koji su u toku prethodnih 10 i više godina kupljeni u BH Telecomu, nakon čega su, vjerovatno kao prepaid brojevi, mijenjali svoje vlasnike dok nisu završili kod nekog od preprodavača na kupoprodajnoj mreži olx.ba. Ne možemo komentarisati da li se radi o ilegalnoj prodaji, obzirom da je riječ o prepaid brojevima koji se jednokratno kupuju, bez sklapanja ugovornog odnosa sa BH Telecomom, ali možemo svakako preporučiti našim korisnicima da, zbog vlastite sigurnosti i garantnog certifikata, prepaid pakete/brojeve kupuju na prodajnim mjestima BH Telecoma ili partnerskim prodajnim mjestima”, izjavili su iz BH Telecoma za Novinsku agenciju Patria. 

 

S druge strane, u na olx oglasima se navodi da su to ipak “novi, neotpakovani BH Telecom ULTRA START paketi”.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još