povodom blagdana Velike Gospe

U Hercegovini danas gužve na cestama: Veliki broj vozila i pješaka hodočasnika u pravcu Međugorja

Hronika15.08.19, 07:40h

U Hercegovini danas gužve na cestama: Veliki broj vozila i pješaka hodočasnika u pravcu Međugorja
Osobito su povećane gužve na cestovnim pravcima prema Međugorju. Apeluje se na vozače na povećan oprez i strpljivost

 Uvjeti za vožnju uglavnom su povoljni. Ponegdje u kotlinama i uz riječne tokove ima slabije magle ili sumaglice i mjestimice vlažnih kolnika od rose.
 


Povodom blagdana Velike Gospe, očekivati je pojačan prometa vozila i veliki broj pješaka hodočasnika na cestama u Hercegovini, a osobito na cestovnim pravcima prema Međugorju. Apeluje se na vozače na povećan oprez i strpljivost. 
  


Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u tunelu Igman preusmjeren u pretjecajnu traku.
 


Na dionici autoceste A1 Podlugovi - Sarajevo sjever, zbog radova promet se u dužini od 2 km odvija dvosmjerno.
 

 
Zbog radova u tunelu Vranduk II na dionici M-17 Zenica - Nemila, promet se tijekom dana odvija usporeno jednim prometnim trakom izmjenično. U noćnim satima potpuna je obustava prometa od 00:30-01:30, od 02:00-03:30 i od 04:00-05:30 sati. 


Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Zenica - Tetovo- Nemila) zabrana je prometa za vozila preko 7,5 t.
 


Zbog izgradnje naplatne postaje “Čatrnja” na autocesti Banja Luka - Gradiška, promet se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno.
 


Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
 


Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: M-1.8 Srebrenik - Orašje (tunel Ormanica), M-4.2 Cazin - Srbljani, M-5 u Jajcu (most preko rijeke Plive), M-6 prolaz kroz Čapljinu i M-18 Jošanica - Stup, Olovo - Semizovac, Semizovac - Vogošća, Kladanj - Podpaklenik.
 


Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-14.1 Brod - Odžak (Klakari Donji) i na M-15 Glamoč - Mliništa na lokaciji Razvršće.
 


Zbog radova obustavljen je promet na R-474 Jelah - Piljužići (most preko rijeke Usore). Alternativni pravac je Jelah Polje - Sivša - Tešanjka - Jelah,  dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje - Kalošević - Jelah.
 


Zbog radova na R-425a Tromeđa - Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno. 


Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.
 


Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja, priopćeno je iz IC AMSBiH-a.


(FENA/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!