MUP KS

Policija počela kažnjavati: Evo koliko ćete platiti ne zavežete li pojas u automobilu

Hronika08.08.19, 12:55h

Policija počela kažnjavati: Evo koliko ćete platiti ne zavežete li pojas u automobilu
Za to postoji i zakonski osnov, odnosno izmjenama Zakona o sigurnosti saobraćaja na cestama BiH koje su stupile na snagu u februaru 2017. godine

 

Saobraćajna policija Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) počela je kažnjavati sve putnika u motornom vozilu koji ne vežu sigurnosni pojas, pa i one koji se voze na stražnjem sjedištu, potvrđeno je iz MUP KS za Novinsku agenciju Patria.

 

Za to postoji i zakonski osnov, odnosno izmjenama Zakona o sigurnosti saobraćaja na cestama BiH koje su stupile na snagu u februaru 2017. godine, predviđena je kazna od 100 do 300 KM za vozača ili drugu osobu koja se za vrijeme vožnje u motornom vozilu ne veže sigurnosnim pojasem.

 

"Kaznu od 100 do 300 KM platit će vozač i svi putnici u automobilu ukoliko ne budu vezali sigurnosni pojas, a za vožnju djeteta mlađeg od 12 godina na prednjem sjedištu predviđena je kazna od 400 do 1.000 KM", odredba je Zakona.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 46

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još