već se godinama bori s bolešću

Zvijezda filma 'Briljantin' u posljednjem stadiju raka: 'Ne želim znati koliko mi je još života ostalo'

Showbizz07.08.19, 17:07h

Zvijezda filma 'Briljantin' u posljednjem stadiju raka: 'Ne želim znati koliko mi je još života ostalo'
U intervjuu za ’60 Minutes Australia’ priznala je da su šanse za ozdravljenje male te da ne želi znati koliko joj je još vremena ostalo

 


Olivia Newton-John je u četvrtom, posljednjem stadiju raka dojke. Glumica i pjevačica se s opakom bolešću bori već godinama, a po treći se put vratio u novembru 2018.


U intervjuu za ’60 Minutes Australia’ priznala je da su šanse za ozdravljenje male te da ne želi znati koliko joj je još vremena ostalo.

 

– Sretna sam što sam kroz ovo prolazila već tri puta, a i dalje sam tu. Živim s tim. Kad ti dijagnosticiraju rak ili daju neku lošu dijagnozu, najčešće ti daju i neki vremenski period, kažu ti koliko ti je ostalo još. Ako vam neko kaže da imate još šest mjeseci života, toliko ćete vjerovatno i živjeti jer ste povjerovali u to. Zato je za mene, psihološki, bolje da nemam pojma šta doktori očekuju ili koliko je živjela posljednja osoba s takvom dijagnozom. Zato ne želim ni znati – kazala je 70-godišnja Olivia.

 

newton-john

 

Od raka dojke je prvi put oboljela 1992., a nakon toga 2013. godine. Protiv opake bolesti se borila u tajnosti.

 

Glumica je otkrila i da uzima ulje kanabisa kako bi si olakšala bolove.

 

– Stvarno mislim da je kanabis uvelike pomogao. Ako ne uzmem kapi, osjećam bol, tako da znam da ima učinka – rekla je.

 

Inače, Olivia se bavi prikupljanjem sredstava za istraživanje utjecaja kanabisa na rak. Osim toga, sama kod svoje kuće uzgaja marihuanu, a kako bi što brže prikupila novac, prodaje i odjeću koju je nosila u ‘Briljantinu’.

 

(Azra, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!