Postoji dugogodišnja potreba

MUP KS nabavlja helikopter i uspostavlja helikoptersku jedinicu

Front06.08.19, 11:46h

MUP KS nabavlja helikopter i uspostavlja helikoptersku jedinicu
Istovremeno s provođenjem procedure nabavke helikoptera vršit će se i obuka ili doškolovanje potrebnih kadrova za uspostavljanje helikopterske jedinice, kazao je Katica

 

Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova KS, u četvrtak će na sjednici Vlade Kantona Sarajevo prezentirati plan nabavke višenamjenskog helikoptera koji će služiti kako za operativne poslove MUP-a KS, tako i za civilne potrebe.


Osim nabavke helikoptera, MUP KS će uspostaviti i helikoptersku jedinicu koju će činiti dvije posade odnosno osam osoba.


- Za helikopterom postoji dugogodišnja potreba i on će osim za operativne poslove MUP-a KS služiti i za civilne potrebe odnosno za misije traganja i spašavanja, za pomoć stanovništvu u slučaju elementarnih nepogoda, požara, poplava, zemljotresa, podršku za medicinske intervencije i drugim teškim situacijama. Istovremeno s provođenjem procedure nabavke helikoptera vršit će se i obuka ili doškolovanje potrebnih kadrova za uspostavljanje helikopterske jedinice, kazao je Katica.


Inače, nabavka helikoptera je jedna od mjera iz programa kojeg su potpisale šest političkih partija koje danas čine skupštinsku većinu u Kantonu Sarajevo.


- Svi članovi aktuelne Vlade KS se trude da sve što nije ranije, a trebalo je biti odavno osigurano našim građanima, da imamo u budućnosti, kazao je na kraju Katica.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!