Raspodjela fotelja poslije dogovora Dodika, Izetbegovića i Čovića

Šuška se u SDA: Nekadašnja bh. ambasadorica u SAD-u buduća ministrica vanjskih poslova?

Front06.08.19, 11:10h

Šuška se u SDA: Nekadašnja bh. ambasadorica u SAD-u buduća ministrica vanjskih poslova?
Ministarstvo sigurnosti prema dogovoru s SDA pripalo je SBB-u, a nije isključeno da bi to mogao ponovo biti Fahrudin Radončić koji je delegat u Domu naroda PS BiH. Za ministra odbrane koje je pripalo Demokratskoj fronti mogao bi biti predložen Sifet Podžić

 

Stranka demokratske akcije s partnerima Savezom za bolju budućnost i Demokratskom frontom dobila je tri ministarstva u Vijeću ministara BiH: Ministarstvo vanjskih poslova, odbrane i sigurnosti.

 

Iz vrha SDA je za Novinsku agenciju Patria potvrđeno da je najbliža imenovanju za ministricu vanjskih poslova BiH Bisera Turković, nekadašnja ambasadorica BiH u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

bisera-turkovic

 

Ministarstvo sigurnosti prema dogovoru s SDA pripalo je SBB-u, a nije isključeno da bi to mogao ponovo biti Fahrudin Radončić koji je delegat u Domu naroda PS BiH. Za ministra odbrane koje je pripalo Demokratskoj fronti mogao bi biti predložen Sifet Podžić.

 

HDZ BiH je dobio tri ministarstva i to finansije, ministarstvo pravde i civilne poslove. Za sada je najvjerovatnije da će ministar pravde ostati Josip Grubeša iako se spominjalo i ime Bariše Čolaka koji je delegat u Domu naroda PS BiH.

 

SNSD je dobio mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara i već mjesecima se govori o Zoranu Tegeltiji, bivšem ministru finansija u Vladi RS-a.

 

Ta stranka je dobila i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i Ministarstvo saobraćaja i komunikacija. Iz reda ostalih SNSD će delegirati i kandidata za Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još