Zbog duga od raspodjele prihoda od indirektnih poreza

Vlada RS tužila Federaciju BiH radi naknade štete veće od 34 miliona KM

Front05.08.19, 15:37h

Vlada RS tužila Federaciju BiH radi naknade štete veće od 34 miliona KM
Institucije Republike Srpske dale su saglasnost na tužbu koju je pripremilo Pravobranilaštvo Republike Srpske

 

Vlada Republike Srpske uputila je danas Sudu BiH tužbu protiv Federacije BiH zbog duga od raspodjele prihoda od indirektnih poreza, u vrijednosti od 34.571.047 KM .

 

Tužba je podnesena radi naknade štete od 34.571.047,78 KM  i odnosi se na period od jula 2017. godine do decembra 2018. godine.

 

"Republika Srpska podnosi tužbu protiv Fedracije BiH radi naknade štete zbog neodobravanja nespornih Prijedloga odluka o Izračunu koeficijenata za raspodjelu indirektnih poreza u periodu od jula 2017. godine do decembra 2018. godine i Prijedloga obračuna drugog privremnog poravnanja između entiteta za 2017. godinu i Prijedloga obračuna drugog privremenog poravnanja između entiteta za 2017. godinu", navedeno je u saopštenju Vlade RS.

 

Institucije Republike Srpske dale su saglasnost na tužbu koju je pripremilo Pravobranilaštvo Republike Srpske.

 

U saopštenju se navodi da se zbog neusvajanja novih koeficijenata za raspodjelu sredstava novac koji pripada Republici Srpskoj sliva na račun FBiH.

 

"Vlada Republike Srpske bila je spremna i otvorena za saradnju ali zbog opstrukcija od strane Ministarstva finansija Federacije BiH i izostajanja rješenja, Vlada Republike Srpske, s ciljem zaštite budžeta i prava građana Republike Srpske, nadokandu štete zatražila je sudskim putem", navode iz Vlade RS.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!