PET MJESECI NAKON TRAGEDIJE

Objavljeno kojom je brzinom jurio pijani Turčin koji je naletio na Šabana: Podignuta optužnica protiv Leventa Alsina (35)

Hronika04.08.19, 13:55h

Objavljeno kojom je brzinom jurio pijani Turčin koji je naletio na Šabana: Podignuta optužnica protiv Leventa Alsina (35)
Turčin Levent Alsin (35) moraće uskoro da odgovara za ubistvo u saobraćaju, pred regionalnim sudom

 

 

Skoro pet mjeseci poslije tragične smrti srpske folk zvijezde Šabana Šaulića (67), javni tužilac u Bilefeldu podigao je optužnicu protiv vozača koji je bio u vozilo koje je ubilo Šabana, piše Bild.


Turčin Levent Alsin (35) moraće uskoro da odgovara za ubistvo u saobraćaju, pred regionalnim sudom. U optužnici stoji da je Levent na dan nesreće vozio bez vozačke dozvole, i da je pijan u svojoj Mazdi izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini grada Gitersloha.


Bild podseća da se 17. februara Šaulić vraćao sa koncerta u Farinda klubu u Bilefeldu. On je krenuo na aerodrom u Dortmundu, i sa klavijaturistom Mirsadom Kerićem i prijateljem vozio se u Seatu po putu A2.


Kako piše Bild, na Šaulića je tada naleteo pijani Levent, brzinom od 160 kilometara na sat, na mjestu gde je dozvoljeno 80 km/h.


Kako podjseća Bild, Šaban je izašao iz vozila, ali se srušio poslije i umro od posljedica unutrašnjeg krvarenja usljed pucanja aorte.

 

Alsin je prvo proveo tri mjeseca u pritvoru, a sada, kako tvrdi njegov advokat, živi u strahu, na tajnoj lokaciji, a dobijao je i prijetnje smrću.

 

(Espreso.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još