SAZNAJTE PRIJE PUTA KA JADRANU

'Prisjelo mi je i more i odmor': Kolaps na bh. granici, na Doljanima se čeka više od četiri sata!

Hronika03.08.19, 14:06h

'Prisjelo mi je i more i odmor': Kolaps na bh. granici, na Doljanima se čeka više od četiri sata!
Stvorilo se usko grlo koje izaziva nervozu i nestrpljenje kod turista

 


Na graničnom prijelazu Doljani, stvorile su se velike gužve koje je izazvala smjena turista ovog vikenda. 


Stvorilo se usko grlo koje izaziva nervozu i nestrpljenje kod turista. Kako javljaju čitaoci portala Avaz.ba, u kilometarskim kolonama čekaju i po četiri sata. 


- Ovo nije normalno, prisjelo mi je i more i odmor. Katastrofa - kazao je jedan čitaoc koji je Avazu proslijedio fotografije kilometarske kolone. 

 

Potvrđeno i iz BIHAMK-a: Duga zadržavanja vozila na pojedinim graničnim prijelazima

 

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od 2 km vozila saobraćaju dvosmjerno. 


U toku su radovi na asfaltiranju na magistralnom putu M-5 Lašva-Travnik, kod mjesta Vitez. Zbog pojačanog prometa vozila, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. 


Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona. 


Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva). 


Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: Srbljani-Cazin, Jošanica-Stup (u Rajlovcu), Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni putevi M-5 kod Jajca i M-17 u Vrapčićima i Mostaru. 


Na relaciji Jajce-Bugojno-Jablanica danas do 17 sati kreće se kolona Oldtimer vozila u redovnom režimu saobraćaja. 


Zbog lokalnih padavina upozorava se na mjestimično mokar ili vlažan kolovoz i preporučuje opreznija vožnja. 


Pojačanu frekvenciju vozila, i duga zadržavanja na izlazu iz BiH bilježimo na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Hum, Deleuša, Prisika i Gabela Polje. Na graničnim prijelazima: Doljani, Donja Gradina, Bosanska Gradiška i Orašje duga su zadržavanja u oba smjera. Na graničnim prijelazima: Bosanski Brod i Bosanska Kostajnica duga su zadržavanja na ulazu u BiH. 


Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a, javlja agencija FENA.

 

(Fena/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad/Foto:Čitaoc Avaza)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 37

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još