POPULARNI GLUMAC O NAJTEŽIM MOMENTIMA U ŽIVOTU

Dragan Marinković Maca: Nema riječi kojima mogu opisati gubitak trojki... Da li nas truju, je li nam to namjerno rade?!

Showbizz31.07.19, 12:01h

Dragan Marinković Maca: Nema riječi kojima mogu opisati gubitak trojki... Da li nas truju, je li nam to namjerno rade?!
'Ako neko ne raširi jedra, ako nemaš nekoga da ti pomogne u toj plovidbi kroz život, jer je on more, onda potoneš za čas'

 


Glumac Dragan Marinković Maca uskoro će ponovo nasmijati publiku novom autorskom predstavom, onako kako samo on zna. „Kakva ti je žena, takav ti je život“ je komad koji će sarajevsku premijeru doživjeti 19. septembra u Domu mladih. U saradnji s Općinom centar Maca će prihode od prodaje karata donirati JU „Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine“ u Pazariću.


Tim povodom govorio je za magazin Azra, a između ostalog odgovarao je na pitanja i o svom privatnom život.


– Mnoge dame drugaricama kažu, kakav ti je muž, takav ti je život. Pa jeste. I žene i muškarci vas inspirišu ili iscrpljuju. Skoro godinu sam u ovome. Prošle godine sam krenuo lagano da se bavim predstavom i onda sam stao. Nisam imao vremena, a iskreno ni inspracije. Sad sam već mjesec u totalno ludilu, sklapam sve to. Odličan je komad, prezadovoljan sam. Ide kroz srž svega onog što danas čini muško- žensku zajednicu, odnosno brak kao pojavu u našem društvu i odnose među nama. Tu se negdje očešem i o dječicu, psa – kao neminovnu pojavu u svakoj porodici, na jedan vrlo duhovit i lijep način. Siguran sam da će se svidjeti publici – govori Marinković na početku razgovora i dodaje:


– Jovana je divna. Prevelik sam ja nared da bih nekome bio radi reda. Iako ovo nije autobiografski tekst, imam dovoljno iskustva i dovoljno je žena prošlo kroz moj život. A ja veoma volim žene i poštujem ih. I zaista ako imaš nekog ko ti je prvenstveno prijatelj u životu i neko s kim širiš jedra na ovoj životnoj vjetrometrini, to je jako lijepa stvar i onda otploviš daleko. Ako neko ne raširi jedra, ako nemaš nekoga da ti pomogne u toj plovidbi kroz život, jer je on more, onda potoneš za čas.   


Dotakao se i teškog trenutka u svom životu, kada je njegova supruga Jovana prošlog ljeta, u trećem mjesecu trudnoće, izgubila trojke. Kako su izgledali ti momenti?


– Neopisivi su. Nema tu ni slike, ni pjesme, filma, riječi koji bi to mogli opisati. Mi smo to prošli sami sa sobom. Razlog zbog kojeg sam to rekao javno jeste da se na ovim prostorima bivše Jugoslavije, to dešava sve češće. Generalno, kroz naše životno iskustvo želio sam da ukažem na to koliko parova prolazi kroz te stvari. To je nepristojno. Je li nas truju, je li nam namjerno to rade ili šta, ja ne znam. Neki problem postoji, i na to treba ukazivati.


Kompletan intervju čitajte u aktuelnom izdanju magazina Azra.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još