Slučaj koji je potresao BiH

Povjerila se u školi: Namamili djevojčicu na ringišpil pa je silovali

Hronika29.07.19, 16:07h

Povjerila se u školi: Namamili djevojčicu na ringišpil pa je silovali
Elmedin Talić i Adnan Hasanović iz Zavidovića dobili po osam godina zatvora zbog seksa s djevojčicom

 

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Elmedina Talića i Adnana Hasanovića iz Zavidovića na po osam godina zatvora zbog obljube djeteta mlađeg od 15 godina, piše Avaz.

 

Odbijene su žalbe njihovih branilaca i presuda Okružnog suda u Doboju potvrđena je u Vrhovnom sudu.

 

Vijeće Vrhovnog suda prihvatilo je u ovom predmetu žalbu odbrane Mirze Marušića, koji je istom presudom u Doboju, također, osuđen na osam godina zatvora. Postupak protiv njega je vraćen Sudu u Doboju na ponovno suđenje.

 

U presudi se navodi da su u avgustu 2017. godine, u večernjim satima, na području Doboja imali seksualni odnos s djevojčicom od 13 godina. Prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva Doboj, djelo su počinili u međusobnom dogovoru i bili su svjesni godišta oštećene.

 

Neposredno nakon njihovog hapšenja u aprilu 2018., objavljeno je da se sve desilo tokom crkvenog zbora u dobojskom selu Kožuhe. Optuženi su radili na ringišpilu. Prodavali su karte za vožnju i tako su upoznali djevojčicu.

 

Slučaj je otkriven nakon što je djevojčica, navodno, posumnjala da je trudna te se povjerila u školi koju pohađa. Ispostavilo se da nije u drugom stanju, a nakon toga je pokrenuta istraga, koja je rezultirala hapšenjem osumnjičenih te kasnijim pravosudnim postupkom.

 

Prijava je podnesena i protiv I. B. iz Zavidovića, koji nije bio dostupan istražnim organima, jer se nalazio na privremenom radu u inozemstvu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još