Srđan Puhalo/ Dovoljan je jedan Donald

Trump odgovara Dodiku: Kad su mi donijeli Vaš dosije, ostao sam bez daha. Ne znam da li ste Vi mali ja ili sam ja mali Vi


28.07.19, 17:24h

 

 

www.frontal.ba

 

Poštovani gospodine Dodik,

 

Zamjenik sekretara, zamjenika sekretara za spoljnu politiku u Ističnoj Evropi mi je dostavio vašu izjavu u kojoj kažete da ćete bezrezervno podržati mene ne predstojećim izborima u mojoj zemlji. Pošto Vas nema na tviteru, pitao sam ljude iz Stejt departmenta, ko ste Vi i odakle dolazite? Rekoše mi da ste sa naše „Crne liste“.

 

Ne znam kako je čovjek poput Vas dospio na tu našu listu, ali tek ste me onda zaintrigirali i naredio sam da Vas izguglaju.

 

Naravno, ja nemam pojma gdje se nalazi Bosna i Hercegovina, ali mi je Melanija kazala da je to blizu Slovenije. Vjerujem da su žene kod Vas jednako lijepe i zgodne kao Slovenke.

 

Kada mi je zamjenik sekretara, zamjenika sekretara za spoljnu politiku u Ističnoj Evropi donio Vaš dosije, ostao sam bez daha. Ne znam da li ste Vi mali ja ili sam ja mali Vi, ali to nije ni važno. Važno je da postojimo i da spasavamo naš narod od pošasti globalizacije i globalnog otopljavanja.

 

Iskreno ja sam potpuno fasciniran Vašim biznisom, Vašim ponašanjem i Vašim vokabularom.

 

Kada mi je zamjenik sekretara, zamjenika sekretara za spoljnu politiku u Ističnoj Evropi donio Vaš dosije, ostao sam bez daha. Ne znam da li ste Vi mali ja ili sam ja mali Vi, ali to nije ni važno

 

Vaša sposobnost da pomirite javno i privatno je nevjerovatna, Vaša posvećenost porodici me je oborila s nogu. I moja djeca su slična vašoj, ne drogiraju se, niti su demogozi, jer sam im od malih nogu dao početni kapital.

 

Impresioniran sam Vašim odnosom prema migrantima. Nema veze da li se radi o Meksikancima ili Afganistancima, svi su oni isti, dolaze da nam uzmu poslove, novce, identitet, religiju. Malo sam zbunjen oko Vašeg odbijanja da se postavi žica na granici Vaše zemlje da bi se spriječio ulazak migranata, ali naslućujem da Vi, baš kao i ja, volite čvrstu gradnju.

 

Vaš odnos prema Sorošu i njegovim satelitima me posebno oduševio. Da se ja pitam sve bih ja to zabranio, ali na žalost to nam drugi ne dozvoljavaju. Ova Vaša priča sa izdajnicima i stranim plaćenicima me malo iznervirala, jer znam kako sam prošao kada su mene optužili za očijukanje sa Rusima.

 

Javite mi kako ste uspjeli da javni servis pretvorite u generator lažnih vijesti, o čemu ja samo mogu da sanjam.

 

Poštovani gospodine Dodik, svidjelo mi se kada koristitite riječ bitanga, ali niko u Bijeloj kući, niti Melanija, ne zna kako da je prevede na engleski

 

Malo sam pratio Vaš nastup u Narodnoj skupštini Republike Srpske, povodom Pelješačkog mosta i fasciniran Vašim osebujnim rječnikom i odnosom prema opoziciji. Žao mi je što Vam neko od Vaših saradnika nije dodao bacač plamena, da jednom za svagda raščistite s njima.

 

Poštovani gospodine Dodik, svidjelo mi se kada koristitite riječ bitanga, ali niko u Bijeloj kući, niti Melanija, ne zna kako da je prevede na engleski.

 

Pošto ste onako srčano branili interese Hrvata u Banjaluci, vjerujem da ste politička zvijezda i kod njih, pa ako Vas mogu zamoliti da pored Srba i američke Hrvate pozovete da glasaju za mene. Gospođa Kolinda je takođe obećala da će ih pozvati.

 

Iskreno mi je drago što ste na našoj „crnoj listi“ i što ne možete da uđete u Sjedinjene Američke Države, jer dovoljan je jedan Donald ovoj zemlji.

 

Na kraju, želim da vam priznam da ste bolji od Orbana, žešći od Duartea i zgodniji od Putina i da imam pravo glasa kod Vas, ja bih za Vas glasao.

 

Hvala još jedanput na podršci.

 

Iskreno Vaš,

 

Donald Tramp

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država

 

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još