Broj skakača bit će poznat poslije ljekarskih pregleda

U Mostaru se danas održavaju 453. skokovi sa Starog mosta, Željko Komšić generalni pokrovitelj

Sport28.07.19, 10:43h

U Mostaru se danas održavaju 453. skokovi sa Starog mosta, Željko Komšić generalni pokrovitelj
Skokovi sa Starog mosta u Mostaru tradicionalno su natjecanje u skokovima u vodu koje se organizira svake godine krajem srpnja

 

Tradicionalni 453. visinski skokovi sa Starog mosta, koji će okupiti brojne skakače iz Mostara, ali i cijele regije, održat će se u danas, 28. srpnja, u Mostaru s početkom u 16 sati.

 

Broj skakača još uvijek nije poznat, a on će se znati tek nakon 12 sati, odnosno kada se završe liječnički pregledi.

 

Uz skokove, tradicionalno ide i već broj popratnih sadržaja.

 

Tako će i ove godine posjetitelji piti kavu iz Vispak džezve, koja iduće godine slavi 15. godišnjicu od ulaska u Guinnessovu knjigu rekorda, a pored toga, otvara se i nova atrakcija, odnosno zip line, čija je polazna točka na Lučkom mostu.

 

Generalni pokrovitelj ovogodišnjih skokova je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, sportski partner je Olimpijski komitet BiH, a skokove su i ove godine podržali Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije i mnogi drugi sponzori.

 

Skokovi sa Starog mosta u Mostaru tradicionalno su natjecanje u skokovima u vodu koje se organizira svake godine krajem srpnja.

 

Skokovi datiraju iz vremena gradnje samog mosta, ali prvi skok zabilježen je 1664. Formalno natjecanje ustanovljeno je 1968. i otad se održava svakog ljeta.

 

Skokovi se izvode u 2 kategorije: na noge i na glavu (lasta). U skokovima na noge poželjno je da skakač prilikom ulaska u vodu napravi što manji pljusak (štrâp) dok je u skokovima na glavu obrnuto.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!