Argentinski sudija o 'dijeljenju pravde' na terenu

Šutio je dvije sedmice o ovome: Kako je Novak Đoković šokirao sudiju finala Wimbledona

Sport28.07.19, 10:06h

Šutio je dvije sedmice o ovome: Kako je Novak Đoković šokirao sudiju finala Wimbledona
Kada je Federer vodio u petom setu sa 8:7 i imao 40:15. Bio sam ubijeđen da je to to!", rekao je Steiner. Ali, "to" nije bilo "to"

 

Argentinski teniski sudija Damien Steiner prvi put je progovorio o tome kako je Novak Đoković savladao Rogera Federera u finalu ovogodišnjeg Wimbledona na kome je baš on dijelio pravdu.

 

U završnoj borbi za trofej Đoković je u najdužem vimbldonskom finalu svih vremena pobijedio slavnog Švajcarca sa 7:6(5), 1:6, 7:6(4), 4:6, 13:12(3) poslije skoro pet sati nadmetanja na Centralnom terenu.

 

"Kada sam bio mlad, prvo sam igrao tenis, pa sam bio linijski sudija, a glavni sam postao u 1994. ili 1995, tako da sam 'na stolici' već oko dvije i po decenije. I, mnogo sam sretan što se toliki naporan rad isplatio. Dugo sam u ovom sportu, sudio sam već i ovakvim igračima, i u finalnim borbama. Ali, znate i sami šta znači kada dijelite pravdu u finalu grand slama", rekao je Steiner  za "Conntinental".

 

Priznajući da m nije bilo svejedno, jer "nije znao na koju stranu će meć da krene", istakao je da se radovao bliženju početka:

 

"Psihički sam bio spreman. Bio sam svjestan da mi je možda posljednji put da sam u jednom takvom ambijentu. A i gledati sve one i to onakve udarce je stvarno sjajno. Biti na dva metra od njih je privilegija. Bio sam koncentrisan, ali ostati takav onoliko sati nije baš lako. Zahtjevan je bio to duel", rekao je argentinski arbitar.

 

Na kraju je priznao i kako ga je Đoković šokirao.

 

"Kada je Federer vodio u petom setu sa 8:7 i imao 40:15. Bio sam ubijeđen da je to to!", rekao je Steiner. Ali, "to" nije bilo "to" - Đoković je spasio te dvije meč lopte, izborio taj-brejk koji se po novim vimbldonskim pravilima igra ako je u petoj dionici rezultat 12:12 u gemovima, a onda sa 7:3 došao do odbrane titule i petog trijumfa u finalima najpoznatijeg teniskog turnira na planeti.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!