Zemlja zaražena opasnim i kancerogenim uljem

Skoro svi radnici otrovani teškim metalima: Šokantni ljekarski nalazi otkrili užas koji se dešava u ovoj bh. firmi...

Biznis Klub27.07.19, 15:09h

Skoro svi radnici otrovani teškim metalima: Šokantni ljekarski nalazi otkrili užas koji se dešava u ovoj bh. firmi...
Zaraženost radnika je zavisila i od toga koliko ko dugo radi u toj firmi, ali zanimljivo je da su mlađi radnici imali lošije nalaze

 


 


Svi radnici u preduzeću “BC Metal”, a koje je smješteno u krugu Poslovne zone “Incel” u Banjaluci, imali su loše zdravstvene nalaze i svi su zatrovani teškim metalima, saznaje Srpskainfo.


Prema informacijama ovog portala, Inspekcija Gradske uprava Banjaluka zbog zabrinutosti za zdravlje radnika u ovoj firmi, krajem maja naredila je da svi radnici “BC Metala” moraju na vanredni ljekarski pregled zbog uslova i opisa posla kojim se bavi.


– Naređeno je da svi radnici koji rade u krugu “Incela” idu na pregled, te je njih 29 posjetilo doktore. Ljekarski pregled je obavljen u jednoj klinici u Banjaluci, a neki nalazi su rađeni i u Beogradu. Rezultati pregleda šokirali su sve u Gradskoj upravi, ali i one koje su vidjeli nalaze – kaže izvor Srpskainfo.


On nam je pojasnio da su nalazi pokazali da su svi radnici, koji rade na terenu, u krvi imali mnogo više teških metala, nego što je dozvoljeno.


– Urađeno je ukupno 29 analiza i pokazalo se da su čak 23 radnika imala loše nalaze. Šestoro koji nisu kontaminiranu su zaposleni u kancelarijama i nisu bili u dodiru sa teškim metalima. To je firma koja se bavi recikliranjem starih akumulatora i radnici su stalno u dodiru sa teškim metalima, što se očigledno odrazilo na njihovo zdravlje. Analiza je pokazala da je njihova krv zatrovana teškim metalima kao što su olovo, cink i živa – ističe naš izvor.


Prema njegovim riječima zaraženost radnika je zavisila i od toga koliko ko dugo radi u toj firmi, ali zanimljivo je da su mlađi radnici imali lošije nalaze.


Ime ove firme dospjelo je u javnost na početku afere “Piralen”, zbog toga što su,  kada su krenule kontrole svih preduzeća u “Incelu”, izvezli na desetine kamiona zaražene zemlje i razbacili je po okolnim naseljima. Građani su tada posumnjali da je ova zemlja zaražena i sve su to prijavili inspekciji, koja je naredila da se to zemljište vrati u krug njihovog preduzeća.


Međutim, problem je to što je ta zemlje zaražena opasnim i kancerogenim uljem piralen i drugim teškim metalima, a danima je kisnula na privatnim imanjima, pa se sumnja da su kontaminirali i tu zemlju.


Ovi ljekarski nalazi koji su sada urađeni se ne odnosu na moguća trovanja piralenom.


Kako na ovo odgovaraju iz firme "BC Metal" čitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još