važne informacije za vozače

Gužve i čekanja, sezona u jeku: Evo na kojim graničnim prelazima ćete se najduže zadržati

Hronika24.07.19, 07:58h

Gužve i čekanja, sezona u jeku: Evo na kojim graničnim prelazima ćete se najduže zadržati
Zbog održavanja 47.Internacionalne turističke Una regate, od 17.00 sati do 24.00 sata obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu M-5 u centru Bihaća i preusmjerava se na alternativne pravce

 

Pojačana frekvencija vozila ovoga jutra bilježi se na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Izačić i Hum. 

 

Na ostalim graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

 

Zbog održavanja 47.Internacionalne turističke Una regate, od 17.00 sati do 24.00 sata obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu M-5 u centru Bihaća i preusmjerava se na alternativne pravce. 

 

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona. 

 

Zbog izvođenja deminerskih radova na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište na lokalitetu Razvršće u vremenu od 07 do 14 sati, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja. 

 

Na mostu preko rijeke Plive, na magistralnom putu M-5 kod Jajca, kao i na magistralnom putu M-18 Jošanica-Stup (u Rajlovcu) zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 

 

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

 

Zbog izvođenja neophodnih radova danas od 08.00 sati doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu R-418 Mukinje-Mihalji u mjestu Poklečani. Do završetka radova vozila će saobraćati alternativnim pravcem (Mihalji-Dupovci-Mukinje). 

 

Vozačima na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja prilagođena uslovima na putu. Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!