Osuđuje ponašanje Dodika

Borenović: Dok sam ja predsjednik PDP ostaje opozicija

Front19.07.19, 12:10h

Borenović: Dok sam ja predsjednik PDP ostaje opozicija
On je rekao da različiti pogledi i glasanje po pitanju potvrđivanja vitalnog nacionalnog interesa, iako nisu bili odlučujući za dvotrećinsku većinu, pokazuju unutarstranačku demokratiji u radu Kluba poslanika PDP-a i neće uticati na dalji opozicioni rad PDP-a

 

Dok sam ja predsjednik i dok su ovakve političke okolnosti, Partija demokratskog progresa ostaje opozicija i tu se završava svaka priča ili spekulacija na ovu temu - rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović

 

Dodao je da osuđuje ponašanje člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika tokom jučerašnjeg zasjedanja Narodne skupštine RS-a. 

 

- Osuđujem način komunikacije, neprimjerno ponašanje, uvrede i psovke srpskog člana Predsjednistva BiH prema narodnim poslanicima, kako prema našim Jeleni Trivić i Drašku Stanivukoviću, tako i prema drugim opozicionim poslanicima. Potrebno je da se i međusobno poslanici uzdrže od bilo kakvih oblika prijetnji i govora mržnje, a posebno su fizičke prijetnje nedopustive - istakao je Borenović. 

 

On je rekao da različiti pogledi i glasanje po pitanju potvrđivanja vitalnog nacionalnog interesa, iako nisu bili odlučujući za dvotrećinsku većinu, pokazuju unutarstranačku demokratiji u radu Kluba poslanika PDP-a i neće uticati na dalji opozicioni rad PDP-a. 

 

- PDP je partija koja omogućava slobodu mišljenja i javnog izražavanja stavova svim svojim članovima i zvaničnicima, za razliku od nekih drugih, diktatorskih stranaka - zaključio je Borenović.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!