Adnan Terzić, direktor JP Autoceste FBiH

Mašine izlaze na gradilišta i konačno počinjemo izgradnju autoputa prema Počitelju!

Hronika17.07.19, 11:27h

Mašine izlaze na gradilišta i konačno počinjemo izgradnju autoputa prema Počitelju!
Ovu dionicu autoputa gradit će kineske kompanije „China State Construction Engeering Com-pany" i „Sinohydro Power - China", a Terzić kaže da su „Autoceste" dužne nakon potpisanog ugovora izvođače uvesti na gradilište u roku od 52 dana

 

Direktor JP Autoceste Federacije BiH Adnan Terzić izjavio je da sredinom augusta mašine kineskih kompanija izlaze na gradilište dionice autoputa na Koridoru Vc Počitelj - Zvirovići, čija je ukupna vrijednost 200 miliona maraka (100 miliona eura).

 

U izjavi za „Avaz" Terzić je pojasnio da se radi o dionici autoputa dugoj 11 kilometara, u koju spada i gradnja mosta Počitelj, ukupne dužine 945 i maksimalne visine 100 metara.

 

Ovu dionicu autoputa gradit će kineske kompanije „China State Construction Engeering Com-pany" i „Sinohydro Power - China", a Terzić kaže da su „Autoceste" dužne nakon potpisanog ugovora izvođače uvesti na gradilište u roku od 52 dana.

 

- Tu je sve završeno i više nema čekanja. Mašine izlaze na gradilišta i konačno počinju radovi - rekao je Terzić.

 

„Autoceste FBiH" prije dva dana su objavile i ponudu za gradnju dionice Tarčin - tunel Ivan, na Koridoru Vc, ukupne dužine od 4,9 kilometara, koja će koštati ukupno 50 miliona eura. Ta dionica skratit će put do mora.

 

- Dionica će imati velike i značajne objekte u vidu tunela i mostova i nastavak je gradnje dionice od Tarčina prema Bradini - kaže Terzić.

 

Prema njegovim riječima, u toku su radovi na nekoliko gradilišta vrijedni ukupno 400 miliona eura, a već odavno je zaokružen finansijski plan prema jugu.

 

- Krećemo sada s Počiteljem, izgradnjom mosta, zatim tunela Kvanj. Radimo punom parom na dionici Klopče - Donja Gračanica, a već je odabran i izvođač radova za tunel Zenica. Potpisan je i ugovor za dionicu od Ponirka do Vranduka - kazao je Terzić.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!