Konačno na pravom mjestu

Radnici Aluminija prosvjeduju ispred zgrade HDZ-a BiH u Mostaru

Front10.07.19, 13:19h

Radnici Aluminija prosvjeduju ispred zgrade HDZ-a BiH u Mostaru
Aluminij d.d. Mostar s radom je prestao noćas, četiri minute iza ponoći, čime je ostvaren najcrnji scenarij na koji su proteklih dana upozoravali radnici tog poduzeća

 

Nekoliko stotina radnika mostarskog Aluminija, koji je noćas prestao s radom, okupilo se u srijedu nešto prije 13 sati ispred zgrade HDZ-a BiH u Mostaru tražeći odgovore za nastalu situaciju. 

 

 Međutim, pred radnike Aluminija nitko još nije izišao iz Središnjice HDZ-a BiH, oko koje se nalaze i specijalne snage policije. 

 

Neslužbeno se saznaje kako je sastanak s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem dogovoren za sutra u 12 sati u Središnjici HDZ-a BiH u Mostaru. 

 

 Aluminij d.d. Mostar s radom je prestao noćas, četiri minute iza ponoći, čime je ostvaren najcrnji scenarij na koji su proteklih dana upozoravali radnici tog poduzeća. 

 

 Nagli prestanak rada prouzročit će hlađenje i stvrdnjavanje tekućeg metala u proizvodnim ćelijama što će prouzročiti ogromne štete na pogonu, a eventualno ponovno pokretanje proizvodnje zahtijevat će ogromne troškove. 

 

 Podsjećamo, zbog visokih cijena električne energije Aluminij nekoliko zadnjih godina posluje s gubitkom. Ukupni dug kompanije iznosi oko 400 miliona maraka, od čega se više od pola odnosi na dug za potrošenu električnu energiju. 

 

 Vlada FBiH vlasnica je 44 posto dioničkoga kapitala u Aluminiju, mali dioničari također imaju 44 posto dionica, a Vlada Republike Hrvatske preostalih 12 posto.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još