FOTO&VIDEO/ Značke na reveru srbende i bh. patriote

Dodik sa Erdoganom bez zastave RS, ali sa grbom BiH: Čak se i Džaferović postidio kad je čuo kako tečno govori turski

Front10.07.19, 10:17h

Dodik sa Erdoganom bez zastave RS, ali sa grbom BiH: Čak se i Džaferović postidio kad je čuo kako tečno govori turski
Dodik je Erdogana pozdravio sa „merhaba kardes, aferim“, u prevodu zdravo brate, dobro došao, a čak se i Šefik Džaferović postidio kada je čuo kako Milorad tečno govori turski, bolje od njega

 

Piše: Nebojša Vukanović (nebojsavukanovic.info)

 

Sudeći po pisanju štampe, susret nije bio nimalo prijatan, i ne zna da se da li je bilo neprijatnije u Predsjedništva BiH, ili na aerodromu gdje se bahato tursko obezbjeđenje sukobilo sa domaćim graničnim policajcima.

 

Prije tri godine bio sam u delegaciji koja je u Ankari razgovarala sa turskim premijerom i rukovodstvom iza zatvorenih vrata, i mogu da potvrdim autentičnost zahtjeva, jer su i tada turski zvaničnici vrlo oštrim tonom tražili zatvaranja nekih škola, iza kojih navodno stoji disident Fetulah Gulen, te deportaciju nekih državljana Turske koji pripadaju organizaciji Fetah. Nisam ranije govorio o razgovoru iza zatvorenih vrata, ali mogu da potvrdim da je spisak koji Turci dostavljaju autentičan, jer su ga i ranije dostavili članovima Predsjedništva BiH, ultimativno tražeći zatvaranje škola i deportaciju državljana, pod prijetnjom obustave trgovinske saradnje.

 

Ono što prvo zapada u oči nakon sastanka je činjenica da nigdje iza predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika nije bilo srpske zastave, iako se pred izbore uporno javno zaklinjao da neće održati nijedan zvaničan sastanak bez srpske trobojke iza svojih leđa, i da se neće u Sarajevu podanički ponašati kao izdajnici iz opozicije!

 

Ne samo da iza Dodika nigdje nije bilo srpske zastave tokom sastanka sa Turcima, već je bh. patriota stavio i grb Bosne i Hercegovine na rever svog sakoa, pored zastave Republike Srpske, kako bi odobrovoljio svoje sagovornike i pokazao kako više nije lažni srpski nacionalista kome smetaju džamije i arlaukanje hodža. Dodik je Erdogana pozdravio sa „merhaba kardes, aferim“, u prevodu zdravo brate, dobro došao, a čak se i Šefik Džaferović postidio kada je čuo kako Milorad tečno govori turski, bolje od njega.

 

Dodik je prihvatio i tursku rutu autoputa Sarajevo – Beograd, te je obećao i druge ustupke ako brat Erdogan ubrza formiranje novog Savjeta ministara BiH.

 

A naivni Srbi ko Srbi, samo ćute i gledaju zaokrete, i većina kad se pogleda u ogledalo vidi naivnog i lakomislenog magarca, koji je po ko zna koji put nasjeo na jeftine trikove velikog šarlatana.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 45

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još