Održana sjednica Predsjedništva

Pokret SPD kreće u formiranje regionalnih i kantonalnih odbora, uskoro javne tribine u svim većim gradovima

Front09.07.19, 16:25h

Pokret SPD kreće u formiranje regionalnih i kantonalnih odbora, uskoro javne tribine u svim većim gradovima
Predsjedništvo je zaključilo da se u narednom periodu organiziraju javne tribine u svim većim gradovima Bosne i Hercegovine, kako bi se ideje i program Pokreta prezentirao široj javnosti i građanima diljem Bosne i Hercegovine

 

Danas je u Sarajevu održana prva sjednica Predsjedništva SPD - Pokreta socijalne pravde i demokratije. Pored usvajanja normativnih dokumenata o radu Predsjedništva, donesen je zaključak da se Pokret SPD registrira kao organizacija civilnog društva, koja će djelovati na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine.

 

Predsjedništvo je uspostavilo Sekretarijat Pokreta i za sekretara imenovalo Hameda Hodžića. Sekretarijat ima zadatak da u narednom periodu izraditi web platformu kojom će biti omogućeno priključivanje Pokretu svim zaintereisranim subjektima i pojedincima, kao i da predloži Predsjedništvu organizacionu strukturu kantonalnih i regionalnih odbora Pokreta SPD.


Predsjedništvo je zaključilo da se u narednom periodu organiziraju javne tribine u svim većim gradovima Bosne i Hercegovine, kako bi se ideje i program Pokreta prezentirao široj javnosti i građanima diljem Bosne i Hercegovine.


Temeljni cilj Pokreta ostaje okrupnjavanje stranaka/partija, organizacija civilnog društva i pojedinaca, u cilju uspostave jedinstvene političke organizacije socijal-demokratske provenijencije u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz SPD-a.
 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!