PRVO VERBALNO PA FIZIČKI

Muškarac im prišao dok su sjedile na klupi pored rijeke: Ko je napao potporučnicu OS BiH Dajanu Dangubić?

Hronika07.07.19, 12:54h

Muškarac im prišao dok su sjedile na klupi pored rijeke: Ko je napao potporučnicu OS BiH Dajanu Dangubić?
U Policijskoj upravi Banja Luka Feni je rečeno da se napad dogodio 30. juna oko 00.45 sati, kada su dvije ženske osobe sjedile na klupi pored rijeke, u Ulici Majke Jugovića

 


 

Banjalučka policija radi na identifikovanju muškarca koji je verbalno i fizički napao dvije ženske osobe u Banjoj Luci, inicijala D.D. i M.K.. 


Nezvanično, jedana od njih je pripadnica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, potporučnica Dajana Dangubić 


U Policijskoj upravi Banja Luka Feni je rečeno da se napad dogodio 30. juna oko 00.45 sati, kada su dvije ženske osobe sjedile na klupi pored rijeke, u Ulici Majke Jugovića. 


- Oštećene su upućene da se jave u Službu hitne medicinske pomoći u Banjoj Luci, a u policiji su se izjasnile da ne žele krivično gonjenje – naveli su u Policijskoj upravi Banja Luka. 


Po nezvaničnim informacijama, nijedna od žena u trenutku napada nije bila na dužnosti, niti u uniformama Oružanih snaga BiH. 


Iz Ministarstva obrane BiH su najoštrije osudili svaki oblik nasilja, a posebno onog usmjerenog prema ženama. 


-S obzirom na to da se incident dogodio izvan vojno kontroliranog područja i u izvanradno vrijeme, Ministarstvo obrane BiH očekuje da se u proces utvrđivanja činjenica uključe i službe nadležnog MUP-a - saopćeno je iz tog resora. 


Na društvenim mrežama objavljena je vijest o napadu na Dajanu Dangubić, a uslijedile su osude, među kojima i britanskog ambsadora u BiH Matta Fielda.


(FENA/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 31

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još