predsjedavajući skupštine ks

Konaković najavio da vlast KS-a prekida saradnju sa ugostiteljskim objektima i hotelima koji ne plaćaju komunalije

Front05.07.19, 10:14h

Konaković najavio da vlast KS-a prekida saradnju sa ugostiteljskim objektima i hotelima koji ne plaćaju komunalije
- Ministarstva, preduzeća, ustanove, zavodi i fondovi čiji je osnivač Kanton, ne smiju trošiti budžetski novac kod onih koji kradu i podrivaju sistem, ističe predsjedavajući Skupštine KS-a

 


Na prvoj narednoj sjednici pokrećem inicijativu da se prekine saradnja sa svim ugostiteljskim objektima, hotelima i drugim pravnim subjektima koji imaju dugovanja za komunalne usluge ili ne dozvoljavaju kontrolu potrošnje, najavio je predsjedavajući Skupštine KS-a Elmedin Konaković.

 

U ovim se objektima, kako kaže, održavaju seminari, kongresi, promocije, kao i drugi oblici poslovne saradnje.

 

- Ministarstva, preduzeća, ustanove, zavodi i fondovi čiji je osnivač Kanton, ne smiju trošiti budžetski novac kod onih koji kradu i podrivaju sistem. Zatraziću i da sva udruženja i drugi pravni subjekti koje finansiramo iz budžeta prekinu saradnju sa istim, sve dok svoje obaveze ne izmire i ne dozvole kontrolu. Zatražiću da sastavni dio tenderske procedure budu potvrde o izmirenim računima za komunalne usluge, u svim nabavkama koje Kanton provodi. Desetine miliona KM neplaćenih komunalnih usluga završi u rukama tajkuna kod kojih kasnije naše institucije troše budžetski novac. Takvo stanje se mora drastično mijenjati, istaknuo je na svom Facebook profilu Konaković.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još