u režiji jasmina durakovića

Predstava 'Savršen kroj' večeras otvara 3. festival Ljetne večeri Studio Teatra

Kultura02.07.19, 15:32h

Predstava 'Savršen kroj' večeras otvara 3. festival Ljetne večeri Studio Teatra
U petak je na programu predstava za djecu "Potraga za konačištem" u produkciji Teatra Kabare Tuzla, a u subotu i mjuzikl za najmlađe "Pepeljuga" u produkciji Gradskog kazališta "Joza Ivakić" Vinkovci

 

Izvedbom predstave "Savršen kroj" Sarajevskog ratnog teatra SARTR rađenom u režiji Jasmina Durakovića večeras će na Ljetnjoj sceni Doma armije BiH u Zenici (Dom Preporoda) početi 3. međunarodni teatarski festival Ljetne večeri "Studio Teatra", koji će trajati do 7. jula a specifičan je po tome što se sve predstave igraju na otvorenom. 

 

Drugu noć festivala na programu je predstava "Trg ratnika" u režiji Dine Mustafića i produkciji Pozorišta mladih Sarajevo. Treću noć predstavit će se Yugoart i Pozorište "Slavija" iz Beograd sa predstavom "A šta ćemo sad?", koja je nastala po motivima priče Branka Đurića te po tekstu režisera Erola Kadića

 

U petak je na programu predstava za djecu "Potraga za konačištem" u produkciji Teatra Kabare Tuzla, a u subotu i mjuzikl za najmlađe "Pepeljuga" u produkciji  Gradskog kazališta "Joza Ivakić" Vinkovci. 

 

Festival će u nedjelju zatvoriti predstava "Državni lopov", komedija u izvedbi domaćina festivala, Studio Teatra iz Zenice, u kojoj igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija. Sve predstave za odrasle počinju u 21.00, a za djecu u 20.30 sati. 

 

Organizatori su, u okviru programa za djecu, pripremili kreativne radionice, igraonice, kao i druženja sa maskotama omiljenih animiranih likova mališana. 

 

(FENA/mr)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!