FOTO/ KAD SE SRETNU DVA VELIKA PISCA

Orhan Pamuk na kafi kod Sidrana: A bh. književnik postavi mu pitanje od kojeg nobelovac prvo zastade pa...

Kultura26.06.19, 20:54h

Orhan Pamuk na kafi kod Sidrana: A bh. književnik postavi mu pitanje od kojeg nobelovac prvo zastade pa...
Ovaj susret Sidran je ovjekovječio sa nekoliko fotografija i kratkim osvrtom na svom Facebook profilu, gdje možete pogledati i kako je proteklo druženje dva velika pisca

 

 

U sklopu boravka u Bosni i Hercegovini čuveni turski pisac svjetskog glasa, nobelovac Orhan Pamuk, susreo se i sa jednim od najvećih bh. književnika Abdulahom Sidranom.


Ovaj susret Sidran je ovjekovječio sa nekoliko fotografija i kratkim osvrtom na svom Facebook profilu, gdje možete pogledati i kako je proteklo druženje dva velika pisca... 


- Znao sam to odavno. Veliki ljudi su jednostavni ljudi. Nisam imao nikakvih problema zbog svoga slabog poznavanja stranih jezika. Doktor Bilgin Sait, lični ljekar turskog nobelovca, lako je skakutao između bosanskog, turskog, engleskog, italijanskog, a i naš dirigent, maestro Emir Nuhanović nije sasvim jednojezičan insan. Upitao sam, na samom početku, velikoga pisca jednu takoreći privatnu stvar, a on se uozbiljio,okrenuo Bilginu i izrekao kompliment meni, za postavljeno pitanje. Neću vam sad kazati koje je to pitanje bilo. 
Mnogo smo se slikali, a svoj dar za slikarstvo Orhan je pokazao i tako što je neke od slika sam pripremao, postavljao, takoreći - režirao...pa aparat ustupao Emirovom sinu, da škljoca. Koje slike vidite da su najbolje, njegovih su ruku djela... - napisao je Sidran.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još