Predsjednik OO SDP Lukavac i načelnik općine

Edin Delić u subotu izabran u Glavni odbor SDP-a, a sada ga napušta: Organizacije iz TK su omalovažavane i šikanirane!

Front26.06.19, 11:05h

Edin Delić u subotu izabran u Glavni odbor SDP-a, a sada ga napušta: Organizacije iz TK su omalovažavane i šikanirane!
Naveo je da je izbor članova GO vršen elektronskim putem i smatra da njihov kredibilitet niko nije mogao potvrditi, a zamjera i što je ukinut princip „jedan čovjek, jedan glas“, po kojem svaki član bira čelnika u organizacijama na nižim nivoima stranke

 

Edin Delić, predsjednik Općinskog odbora SDP-a Lukavac i načelnik ove općine, odlučio je napustiti Glavni odbor SDP-a BiH, u koji je izabran na Kongresu partije u subotu.

 

No, kako je kazao za Avaz, prije nego što svoju odluku formalizira i uputi u Centralu partije, do kraja sedmice bit će održan sastanak općinskih organizacija iz Tuzlanskog kantona.

 

- Politika je kolektivna stvar. Ako moja općinska organizacija bude insistirala da ostanem u GO, moguće je da razmislim – dodao je Delić.

 

Istakao je da je nezadovoljan zbog dešavanja na Kongresu SDP-a BiH i da su organizacije iz TK omalovažavane i šikanirane.

 

Naveo je da je izbor članova GO vršen elektronskim putem i smatra da njihov kredibilitet niko nije mogao potvrditi, a zamjera i što je ukinut princip „jedan čovjek, jedan glas“, po kojem svaki član bira čelnika u organizacijama na nižim nivoima stranke.

 

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!