26. juna do 4. jula

Počinje online upis učenika u srednje škole u KS

Hronika25.06.19, 13:15h

Počinje online upis učenika u srednje škole u KS
Na web stranici Ministarstva će biti objavljen konkurs i oba javna poziva, a resorno Ministarstvo i ministrica Zineta Bogunić poželjeli su učenicima puno uspjeha i ispunjenje njihovih upisnih želja

 

Online upis učenika u prvi razred srednjih škola na području Kantona Sarajevo u školskoj 2019./2020. godini počet će u srijedu, 26. juna i trajati do 4. jula. 



Drugi konkursni rok će trajati od 9. jula do 11. jula. 



Uporedo sa konkursom za upis u prvi razred srednjh škola bit će objavljen Javni poziv za dodjelu stipendija za talentovane/nadarene učenike koji se upisuju u prvi razred srednje škole u Kantonu Sarajevo u školskoj 2019./2020. godini i Javni poziv za dodjelu stipendija za deficitarna zanimanja učenicima koji se upisuju u prvi razred srednjih stručnih škola III stepena na području Kantona Sarajevo u školskoj 2019./2020. godini. 



Na web stranici Ministarstva će biti objavljen konkurs i oba javna poziva, a resorno Ministarstvo i ministrica Zineta Bogunić poželjeli su učenicima puno uspjeha i ispunjenje njihovih upisnih želja, navodi se u saopćenju Press službe Kantona Sarajevo.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!