FOTO/ Turisti ne vjeruju šta se dešava na početku sezone na Jadranu

U centru Dubrovnika nema struje - u gradu kolaps, sve zatvoreno! Gradonačelnik: 'Ne vidim tu nešto dramatično'

Hronika21.06.19, 17:20h

U centru Dubrovnika nema struje - u gradu kolaps, sve zatvoreno! Gradonačelnik: 'Ne vidim tu nešto dramatično'
Dubrovački gradonačelnik komentirao je cijelu situaciju. Kaže da je sistem preopterećen

 

Sinoć je na dubrovačkim Pilama i u dijelu povijesne jezgre nestalo struje koja nije došla ni danas. Zbog toga je zatvorena i većina objekata na ovom najfrekventnijem gradskom predjelu, piše Dubrovački dnevnik.

 

Kako se doznaje iz HEP-a, u pitanju je ozbiljan kvar koji iziskuje velike radove te radnici moraju zaustaviti promet preko Pila da bi zamijenili transformator.

 

Očekuje se kako bi struja mogla doći uskoro.

 

Javio se gradonačelnik

 

Dubrovački gradonačelnik komentirao je cijelu situaciju. Kaže da je sistem preopterećen.

 

"Sustav je preopterećen najvećim dijelom zbog brojnih klimatizacijskih uređaja, ali i drugim stvarima koje su tu za pružanje usluga u ugostiteljstvu. Očito to sve skupa nije moglo izdržati pa je došlo do ovoga. HEP inače radi na poboljšanju sustava, prije smo imali značajnih problema kojih sad nema u tolikoj mjeri i struje manje nestaje, a ovo je izdvojeni slučaj", kaže.

 

"Ne vidim tu nešto dramatično i to nas ne treba posebno zabrinjavati. Pročitao sam negdje kako su ugostitelji i vlasnici apartmana ljuti, ali mislim da oni nisu išli pitati u HEP koliko će uređaja ugraditi i prije toga vodili računa hoće li zbog toga netko ostati bez struje. To je sistem spojenih posuda i, evo, vjerujem da je kvar kratkog daha i nadam se da će biti brzo popravljen", dodao je, prenosi Dubrovački dnevnik.

 

"Gosti misle da im lažemo"

 

Čovjek koji živi na Pilama ispričao je kako je sinoć išao spavati, ali probudili su ga gosti.

 

"Kad sam provjerio kod ostalih, vidio sam da mnogi nemaju struje. Čak pet do šest objekata na Pilama nije moglo raditi, a to je jako loše zbog turizma. Nadam se da nećemo dobiti loše recenzije jer turisti su jako osjetljivi. Djelatnik jednog ugostiteljskog objekta mi je rekao da mu gosti ne vjeruju da nema struje, misle da im lažemo", kazao je za Dubrovački dnevnik.

 

Ostale fotografije iz Dubrovnika pogledajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još