22 glasa za i šest protiv

Skupština KS: Semra Čavaljuga ne može biti dekanesa Medicinskog fakulteta u Sarajevu

Front20.06.19, 10:58h

Skupština KS: Semra Čavaljuga ne može biti dekanesa Medicinskog fakulteta u Sarajevu
Izbor novog rukovodioca organizacione jedinice znači da se bira nova osoba i da se ne može ponovo birati ni izabrati osoba koja je prijevremeno razriješena dužnosti rukovodioca organizacione jedinice, ako je na snazi odluka o prijevremenom razrješenju te osobe, stav je Skupštine KS

 

Skupština Kantona Sarajevo je na svojoj jučerašnjoj cjelodnevnoj sjednici s 22 glasa za i 6 protiv usvojila prijedlog autentičnog tumačenja koje im je, a na osnovu zahtjeva Univerziteta Sarajevo, odnosno rektora prof. dr. Rifata Škrijelja, predložila Zakonodavno-pravna komisija KS.

 

Povod za ulazak u postupak autentičnog tumačenja bio je ponovni izbor Nastavno-naučnog vijeća prof. dr. Semre Čavaljuge za dekanesu Medicinskog fakulteta UNSA, bez obzira na to što je UO UNSA donio odluku o njenom prijevremenom razrješenju.

 

Dakle, ovo je stav Skupštine Kantona Sarajevo:

 

Izbor novog rukovodioca organizacione jedinice znači da se bira nova osoba i da se ne može ponovo birati ni izabrati osoba koja je prijevremeno razriješena dužnosti rukovodioca organizacione jedinice, ako je na snazi odluka o prijevremenom razrješenju te osobe.

 

Drugim riječima, Semra Čavaljuga na može biti dekanesa Medicinskog fakulteta.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još