VIDEO/ Radoznala djevojka u zabranjenoj zoni

Misteriozni snimak iz Černobila sve ostavio u šoku: Stvorenje neobjašnjivog oblika utjeralo strah u kosti

Hronika13.06.19, 12:44h

Misteriozni snimak iz Černobila sve ostavio u šoku: Stvorenje neobjašnjivog oblika utjeralo strah u kosti
Ona je u svom videu pokazala kako hoda na od pet kilometara od nuklerake gdje se desila najveća nuklearna katastrofa ikada na planeti dok u ruci nosi aparat za mjerenje radijacije

 

Jedna radoznala djevojka, čije ime nam nije poznato, jer ne želi da ga otkrije, otišla je u Černobil u namjeri da razbije brojne mitove oko radijacije u tom naselju.

 

Ona je prije toga izjavila da za nju ne postoji višak štetnog zračenja ili previše riskantan izlet. Prije više od sedam godina s radošću je pričala o analizi tiroidne žlijezde zbog koje su joj ljekari ubrizgali radioaktivni tenecijum.

 

– Ja sam radioaktivna žena i baš mi je zabavno – napisala je ona u opisu videa na YouTube.

 

Ona je u svom videu pokazala kako hoda na od pet kilometara od nuklerake gdje se desila najveća nuklearna katastrofa ikada na planeti dok u ruci nosi aparat za mjerenje radijacije. U pozadini se vidi nuklearna elekrana čije je jezgro eksplodiralo, ali u toku videa (obratite pažnju na 1:09) može se primijetiti nešto čudno kako se pomjera, ali niko ne može da dokuči o čemu se radi.

 

Stvorenje neobjašnjivog oblika se pojavilo, ali je pokušavalo da se sakrije....

 

Nije poznato ni da li je autorica snimka ovako nešto primijetila, ali ostaje da pogledate i uvjerite se.

 

Pogledajte snimak, a na tačno 1:09 obratite pažnju.

 

Podsjećamo, černobiljska katastrofa dogodila se 26. aprila 1986. godine u nuklearnoj elektrani Černobil. U eksploziji i požaru ispuštene su velike količine radioaktivnih elemenata u atmosferu, koja se proširila na veći dio zapadnog SSSR-a i Evrope. Černobilska katastrofa je bila razlog za 53 direktne smrti i bezbroj hroničnih bolesti.

 

Prema izveštajima, tehničari su vršili eksperimentalno isključivanje kada je neočekivani udar energije izazvao pucanje zaštitne posude i eksploziju zgrade. Igor Gramotkin, bivši direktor Černobilske elektrane, tvrdio je da će trebati 20.000 godina da bi područje 19 kilometara udaljeno od Černobila bilo pogodno za ljudsko stanovanje.

 

 

(Hayat.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!